Presentació

14/11/2022 | InfoCampus
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Grau de Dret és el resultat d'adaptar la tradicional Llicenciatura en Dret al “Pla Bolonya” o Espai Europeu d'Educació Superior (EEES). Els estudis de Dret compten amb una important tradició en Castelló, perquè s'imparteixen no tan sols des de la creació de l'UJI a 1991, sino que existien fins i tot abans en l'antic Col·legi Universitari de Castelló (CUC) dependent de la Facultat de Dret de la Universitat de València.

La titulació consta ara de quatre cursos acadèmics i s'ofereix en horaris de matí i vesprada. En l'actualitat, la demanda d'aquest Grau és elevada i les places disponibles es cobreixen totalment. Des de sempre, els estudis de Dret s'han caracteritzat per preparar els titulats per a múltiples eixides professionals, tant al sector públic (oposicions per a jutge, fiscal, notari, advocat de l´Estat, inspector d'Hisenda, etc.) com al privat (banca, assegurances, etc.). Menció especial mereix l'accés a la professió d'advocat, que necessita ara determinats requisits addicionals de capacitació professional (entre ells, el Màster d'Advocacia, que també es pot cursar en l'UJI, amb la col·laboració de l'Ilustre Col·legi d'Advocats de Castelló).

La Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l'UJI ofereix als estudiants de Dret un professorat amb qualificació i experiència investigadora, i disfruta, com totes les titulacions d'aquesta Universitat, d'unes infraestructures modernes i uns serveis generals molt comples. En aquest sentit, el nostre professorat participa anualment de múltiples projectes d'innovació educativa, és el cas de la nova Clínica Jurídica i Criminològica, a més es fa ús d'instal·lacions propícies per a això, com són la Sala de Vistes i les Aules participatives.

El nostre desig és comptar amb estudiants motivats i proporcionar-los la millor ajuda per a formar-se com a juristes i com a persones. El grau en Dret, ofereix als seus estudiants, des del primer dia, un extens programa de formació complementaria, que busca adaptar-se contínuament a les noves necessitats i perfils dins de l'àmbit jurídic. El desenvolupament del talent i la millora continuada són el nostre senyal d'identitat.

L'oferta de cursos i tallers, pot consultar-se a través dels següents enllaços: cursos zero, cursos de formació permanent, accions formatives dins del projecte Qualidret, Lliga de debat universitària y les  Jornades d'Orientació Professional i Inserció Laboral, JOPIL.

Informació proporcionada per: InfoCampus