Ací trobaràs informació sobre el perfil d'accés, l'oferta de places i els processos de preinscripció, llistes d'espera i matrícula.
Després d'un procés d'avaluació de les sol·licituds, s'admetran fins a 24 estudiants cada any acadèmic entre les 4 universitats participants. El primer curs s'imparteix íntegrament a França (UTLN). Durant el segon curs es divideixen les matrícules entre les tres universitats que marquen les línies d'especialització (UJI i IST-ULisboa, 6 places cadascuna; i NTNU a Noruega amb 12 places).
El MIR és un programa de Màster de dos anys dirigit a estudiants i professionals d'alt nivell, provinents de tot el món, i que ja posseeixen un primer títol universitari (mínim 180 ECTS), en un camp relacionat amb la robòtica o la intel·ligència artificial, com: control automàtic, mecatrònica, informàtica, enginyeria elèctrica, enginyeria mecànica o matemàtica aplicada. Els sol·licitants han de tenir 30 ECTS en matemàtiques, tenir fluïdesa en anglès (nivell mínim B2) i tenir coneixement d'un llenguatge de programació.
L'ensenyament es realitza en anglès.
El programa d'estudi del Màster s'impartirà en anglès. Per tant, es requerirà un certificat B2 o equivalent.
La sol·licitud d'admissió haurà d'incloure la següent documentació:
• Certificat d'ensenyament mitjà
• Diploma universitari, incloent certificat de notes
• Prova d'anglès
• Carta de motivació
• Currículum acadèmic
• Cartes de referència (mínim 2)
Cada any, la data límit de lliurament de sol·licituds de les Beques Erasmus Mundus és el 23 de gener. La notificació final de les mateixes es realitza al març.
Les inscripcions dels alumnes que no demanen aquestes beques reben la notificació d'admissió el 25 de maig i poden confirmar aquesta admissió fins a l'1 de juny.
Les sol·licituds dels estudiants seran avaluades per un mateix nombre de representants de les institucions participants. Els criteris d'avaluació són els següents:
24 places entre les 4 universitats participants. El primer curs s'imparteix íntegrament a França (UTLN). Durant el segon curs es divideixen les matrícules entre les tres universitats que marquen les línies d'especialització (UJI i IST-ULisboa, 6 places cadascuna; i NTNU a Noruega amb 12 places).
Coneix les assignatures, professorat, competències del títol, coordinació del màster, etc.
La superació del Màster Universitari Erasmus Mundus en Robòtica Intel·ligent Marina i Marítima permetrà:
• Tenir una comprensió més profunda dels processos i reptes propis del medi marí amb la finalitat de desenvolupar robots capaços d'interactuar en i amb aquest entorn, així com solucions tecnològiques que mitiguen i s'adapten a futures amenaces mediambientals (com la contaminació, els efectes del canvi climàtic, etc.).
• Dominar tot l'espectre de sensors/actuadors específics de la robòtica submarina i de la superfície marina. Comprendre les seues funcions i limitacions i ser capaç d'aplicar-los en robots i utilitzar-los.
• Ser capaç de modelar forces externes en sistemes robòtics i utilitzar eines de simulació per a predir comportaments en un medi marí.
• Desenvolupar i usar de manera col·laborativa un marc general per a la planificació de missions, i la programació i execució de robots marins individuals o múltiples connectats en xarxa. Dominar els fonaments teòrics i pràctics dels sistemes de control en xarxa i de l'estimació i el control distribuïts.
• Ser expert o experta en models computacionals basats en dades aplicades a la detecció, el control, la presa de decisions i el comportament autònom. Dotar als robots marítims de funcionalitats d'intel·ligència artificial, com ara la capacitat de percepció, el desplaçament autònom i la planificació de la navegació.
• Ser competent en les principals tècniques i paradigmes d'aprenentatge automàtic aplicables a la robòtica. Conèixer els últims avanços en solucions basades en l'aprenentatge automàtic per a abordar problemes específics de la robòtica, des d'aplicacions d'aprenentatge profund fins a visió per ordinador, detecció acústica i aprenentatge per reforç.
• Adoptar aplicacions tecnològiques de superfície i submarines en mitjans litorals, offshore i en alta mar en matèria de navegació marítima, vigilància, monitoratge mediambiental, prospecció geotècnica, petroli i gas submarins, aqüicultura marítima i indústries renovables.
En el Màster Universitari Erasmus Mundus en Robòtica Intel·ligent Marina i Marítima per la Universitat Jaume I es garantirà el desenvolupament per part dels estudiants de les competències bàsiques arreplegades en el RD1393/2007:
Aquestes competències bàsiques es concreten en les següents competències avaluables i exigibles per a obtenir el títol
Dos cursos acadèmics.
Pedro José Sanz Valero. Departament d'Enginyeria i Ciència dels Computadors. UJI.
Informació acadèmica:
Pedro José Sanz Valero
Telf.: +34 964 728 285 | sanzp@uji.es
Aquest màster no oferta pràctiques externes.
Angel P. del Pobil y Ferré (UJI).
Explora les diferents eixides laborals i els perfils professionals que t'ofereix aquest màster, així com les opcions de continuar la teva formació.
Gràcies al seu disseny integrat multidisciplinari, el Màster en Robòtica Intel·ligent Marina i Marítima (MIR, per les sigles en anglès) es proposa integrar quatre disciplines acadèmiques: la ciència marina, les tecnologies marítimes, la intel·ligència artificial (IA) i la robòtica. El resultat n'és un programa únic en el món i altament competitiu.
A continuació s'indiquen els principals resultats d'aprenentatge comuns a tots els itineraris del programa.
Resultats d'aprenentatge orientats a la disciplina que permeten a l'estudiantat del Màster:
Resultats d'aprenentatge de destreses transversals que permeten als estudiants del Màster:
Els titulats en aquest màster tenen unes excel·lents perspectives professionals i adquiriran la formació necessària per treballar en empreses dels següents àmbits:
La intel·ligència artificial (IA) s'ha convertit en una àrea d'importància estratègica i en un motor clau del desenvolupament econòmic. De manera paral·lela, l'economia blava es troba en creixement constant i avui dia està generant més de tres milions i mig de llocs de treball. Es preveu que el creixement del sector es duplique per a l'any 2030.
El Màster disposa d'una xarxa internacional de col·laboradors associats tant de l'àmbit de la investigació com de la indústria que són capdavanters en robòtica intel·ligent marina i marítima.
Aquests col·laboradors associats participen activament en el consorci del Màster i poden acollir projectes de tesis, pràctiques en empresa, campionats de robòtica intel·ligent marina i simposis anuals, de tal manera que s'assegura així un flux de comunicació bidireccional que ofereix oportunitats i reptes en l'àmbit de la investigació i la indústria per a l'estudiantat.
El consorci està obert a noves col·laboracions. En aquest enllaç es facilita més informació sobre com formar-ne part.
Accedeix a la memòria, els sistemes de qualitat, informes, indicadors i satisfacció dels grups d'interés d'aquest máster
Enllaç a totes les normatives d'aquest màster: avaluació, permanència, reconeixements, etc.