Més de 200 alumnes participen en les propostes formatives del Servei d'Activitats Socioculturals de la UJI  Servei d'Activitats Socioculturals

28/10/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un total de 210 alumnes iniciaran aquest curs 2022-23 la formació en els diferents cursos i tallers organitzats des del Servei d'Activitats Socioculturals (SASC) de la Universitat Jaume I, una proposta que està inclosa en el programa UJI-Encultura i que ja està consolidada dins de l'agenda universitària. Les 12 propostes formatives oferides enguany aborden diferents arts com el teatre, la dansa, la música, l'escriptura creativa, la fotografia o el vídeo i estan adreçades tant a la comunitat universitària com al públic en general.

La principal novetat de l'edició actual és l'ampliació del nombre de tallers ja que se'n suma un més a l'oferta del passat curs acadèmic. En concret, i a partir de la petició dels alumnes dels cursos anteriors del curs d'iniciació d'escriptura creativa, s'ha creat el taller avançat de escriptura creativa, el qual comptarà amb 29 alumnes. Tots dos seran impartits per l'escriptora de Sogorb i professora de la UJI, Rosario Raro. Precisament, els tallers d'escriptura són uns dels que tenen més acceptació entre l'alumnat, ja que en total són 49 les persones que s'han matriculat als dos cursos. 

No obstant, l'aula de formació de cant coral-Orfeó, amb 53 alumnes i impartit per Diego Alamar, és el de major demanda. A nivell musical, l'UJI també imparteix el curs de llenguatge de jazz i Big Band. Els alumnes del curs i els membres de la Big Band estaran baix la tutela dels professors David Pastor i Víctor Colomer. 

En quant a la resta de propostes formatives, l'Aula de Teatre Carles Pons ha posat en marxa el curs d'iniciació al teatre, dirigit per Regina Prades, el curs d'interpretació teatral, que imparteix Cesca Salazar i el d'escenes de pràctica teatral, coordinat per Joan Comes. D'altra banda, també han començat els tres tallers dels diferents nivells de dansa contemporània que seran impartits per Érica Galmes. 

Tots el tallers han iniciat el seu recorregut durant aquesta setmana menys els dos d'àmbit audiovisual. El curs sobre conceptes bàsics del món del vídeo, 'Trastorn visual', impartit per Adam Brenes, s'iniciarà el dia 31 d'octubre. En aquest taller l'alumnat adquirirà els coneixements necessaris per a la realització d'un projecte audiovisual, des de la concepció de la idea fins a l'enregistrament i postproducció d'aquesta. 

Mentrestant, el taller de fotografia, 'Contar amb imatges. Accions i recursos per a la creació de projectes fotogràfics' i que coordina Julián Barón, començarà el dia 8 de novembre. L’objectiu del taller és que l’alumnat conega i aplique els recursos de narrativa visual en projectes fotogràfics, a més d’aprofundir en la formació i l’intercanvi d’experiències en un ambient de reflexió crítica. 

Tot i que la majoria dels tallers ja han començat, la UJI manté encara oberta la matrícula fins la setmana que ve. Un dels trets principals de les Aules de Formació de l'UJI és que al final de cada any acadèmic, els alumnes creen les seues pròpies obres que presentaran i representaran en diferents espais culturals com el Paranimf de l'UJI i el Menador Espai Cultural. 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals