L'Alcora serà seu de la cinquena jornada del projecte "La dimensió territorial de la Reial Fàbrica del Comte Aranda" PEU

24/11/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Darrera activitat del projecte Reial Fàbrica i Territori en 2022. Tindrà lloc a l'Alcora, on està ubicada la Reial Fàbrica del Comte Aranda, el pròxim diumenge 27 de novembre. L'objectiu de la jornada és donar a conéixer de primera mà la població i la seua especial i gran vinculació amb l'epicentre ceràmic de l'Alcalatén, la Reial Fàbrica, i la seua producció. Aquesta és la cinquena jornada del projecte "La dimensió territorial de la Reial Fàbrica de pisa i porcellana del Comte Aranda". Les anteriors s'han celebrat a Xodos, Llucena, Figueroles i Costur.

La jornada començarà amb la presentació del projecte a càrrec de Diana Sánchez, tècnic d'acompanyament del projecte, i en ella participaran Eladi Grangel, director del Museu de Ceràmica de l'Alcora i Teresa Artero, responsable del departament de Didàctica del centre museístic, que parlaran sobre l'evolució socioeconòmica de la comarca des de la fundació de la Reial Fàbrica i també i coordinaran les diferents visites de la jornada.

Aquesta iniciativa impulsada pel projecte Patrimoni del Programa d’Extensió Universitària de l’UJI té com a objectiu recórrer les diferents poblacions que van tindre relació d'una u altra manera en la Reial Fàbrica.

Les inscripcions per a participar en la jornada es poden realitzar contactant amb els correus electrònics mustiele@uji.es i museu@alcora.org. La inscripció és gratuïta sense dinar. Amb dinar, el cost és de 22 euros.

PROGRAMA JORNADA L’ALCORA

9:00 Benvinguda a la jornada Reial Fàbrica i Territori a l’Alcora.
Presentació del projecte a càrrec Diana Sánchez, tècnic d'acompanyament.
Introducció: Els canvis econòmics, socials i del paisatge des de la fundació de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda a l’Alcora. Tere Artero (Didàctica Museu Ceràmica l'Alcora)
Visita comentada a la rehabilitació del Castell de l’Alcalatén. Eladi Grangel, director del Museu Ceràmica l'Alcora.

11:00 Pausa-café.

11:30 Visita al Museu de Ceràmica. Tere Artero

12:30 "Exemple de Patrimoni Industrial de la província de Castelló". Visita Reial Fàbrica del Comte Aranda. Diana Sánchez. En finalitzar, realització d’una peça de ceràmica amb Tere Artero.

14:30 Fi de la jornada i dinar

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals