La iniciativa BiblioXarxa del PEU-UJI es complementarà amb el projecte Ciutat Lectora de la Fundació Full

19/12/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els sis municipis que integren el programa BiblioXarxa, impulsat des del Programa d'Extensió Universitària de l'UJI, complementaran el desenvolupament de la iniciativa amb l'adaptació del projecte Ciutat Lectora de la Fundació Full a la realitat de cada una de les localitats. Així ho han decidit els responsables de cada una de les poblacions adherides a la Xarxa de Biblioteques Comunitàries per al món rural, després de les reunions que han tingut lloc a Villores i Atzeneta. 

L'acord amb la Fundació Full suposa “un impuls fonamental per a començar a treballar pels drets a l'accés a la lectura, a la informació i a la cultura que és, en definitiva, la base de la proposta de Biblioxarxa”, una iniciativa dirigida als municipis de menys de 2.000 habitants, segons explica Alicia Sellés, coordinadora del projecte. D'aquesta forma, Cinctorres, Xodos, Benafigos, Vistabella, Atzeneta i Villores posaran en marxa Ciutat Lectora, una iniciativa amb experiència en el foment de la lectura i la participació ciutadana amb 8 anys de trajectòria i èxit d'implantació.

La iniciativa de la Fundació Full comparteix amb Biblioxarxa la filosofia de l'acompanyament i la participació activa i la col·laboració de les persones i entitats locals. A més, reforça l'eix de la lectura que és un dels principals punts de treball del model que els pobles han dissenyat per a començar a desenvolupar la seua biblioteca dins del projecte de Biblioteques Comunitàries. 

Un dels objectius de Biblioxarxa és intentar reduir les desigualtats entre els habitants de la província de Castelló en matèria de drets culturals i serveis públics, i que se postule com una oportunitat per al desenvolupament de polítiques culturals al territori.

En aquest sentit, es pretén introduir un model de servei de biblioteca que supere la idea de biblioteca com edifici o com servei d’accés a la lectura i al coneixement i que ofereix oportunitats per a treballar per la cohesió social, la memòria i identitat local, el desenvolupament i la transformació de les persones i les comunitats.
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals