El PEU reflexiona sobre el valor social del patrimoni en unes jornades dedicades al Conveni de Faro a Còrdova i Alacant

12/12/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Programa d'Extensió Universitària de l'UJI ha participat en dues jornades que han tingut com a eix central el valor social del patrimoni emmarcat dins del Conveni de Faro, un programa impulsat pel Consell d'Europa que considera que l'objectiu de la conservació del patrimoni cultural i del seu ús sostenible és el del desenvolupament de les persones i la qualitat de vida.

La primera de les trobades, celebrada a Còrdova, va ser organitzada pel col·lectiu PAX-Patis de la Axerquia, amb l'objectiu de consolidar la Xarxa Faro a Espanya i enfortir-la amb nous projectes. Durant les jornades celebrades a Còrdova el coordinador del PEU-UJI, Albert López, va participar en la taula titulada 'Casos Faro Convention Network i xarxes paneuropees de Faro', que va servir per a presentar les quatre iniciatives espanyoles que estan integrades en la Xarxa Faro, com són el PEU-UJI, Patis de la *Axerquia, la Fundació Sant Millán de la Rioja i Districte 5 a Huelva. 

La segona de la jornades sobre la Convenció de Faro que va comptar amb la participació de la vicerectora de Cultura, Llengües i Societat, Carmen Lázaro, va ser la “Trobada sobre Projectes Culturals Europeus: El patrimoni europeu al servei de la ciutadania”, organitzada pel Ministeri de Cultura i que es va celebrar a la ciutat d'Alacant.

La jornada va servir per a presentar l'aplicació del Conveni de Faro a la Universitat Jaume I. En aquest sentit, Albert López, va desgranar els diferents projectes impulsats pel PEU relacionats amb la Xarxa Faro al mateix temps que va desenvolupar les principals línies de treball del programa, com són el diàleg amb el territori, l'aposta per la cultura com a quart pilar de desenvolupament o la gestió del coneixement iel seu retorn a la societat. 

El Programa d'Extensió Universitària de l'UJI forma part de la Xarxa de la Convenció de Faro des de l'any 2017, que vela per potenciar les bases del document marc del Consell d'Europa sobre el valor que té el patrimoni per a la societat i que considera que l'objectiu de la conservació del patrimoni cultural i del seu ús sostenible és el del desenvolupament de les persones i la qualitat de vida.
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals