El projecte CreaPalancia posa les bases d'un projecte cultural integral per a l'Alt Palància

11/12/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Palau dels Ducs de Medinaceli de Geldo va ser l'escenari de la duocécima sessió del projecte d'acompanyament de CreaPalancia, impulsat pel Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I (PEU-UJI), en col·laboració amb la Mancomunitat de l'Alt Palància. La iniciativa està dirigida als AODL i als tècnics de cultura dels municipis de la comarca i té com a objectiu la creació d'un projecte cultural integral per a la comarca. 

Precisament, els avanços reeixits per a construir aquest projecte cultural, que s'irà implementant al llarg de les sessions de treball previstes per a l'any 2024, va ser la temàtica principal de la trobada.  

La jornada va comptar amb la participació de l'escriptor i gestor cultural Óscar Sipán, que, a manera de formació complementària, va explicar les característiques d'una de les últimes tendències turístiques: l'holoturismo. Sipán va argumentar que aquesta nova pràctica “pot suposar un retrobament amb la cultura més desconeguda del territori, i al mateix temps un jaciment amb especial significació en l'ocupació”. La nova tendència  està lligada al patrimoni i al turisme cultural d'última generació.

La trobada va incloure també una visita al Palau dels Ducs de Medinaceli, seu on es desenvolupen els principals programes culturals de l'Ajuntament de Geldo.

CreaPalancia constitueix un espai de formació sobre professionalització cultural, però també d'estímul per a la generació d'una xarxa d'agents coneixedors de les possibilitats de la cultura com a eix de desenvolupament. Per això, una part fonamental consisteix a facilitar un millor coneixement dels recursos existents a la comarca. 
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals