El Grup de Patrimoni de la Pobla d'Arenós i el PEU organitzen una jornada sobre el paper dels forns moruns en la societat rural

04/12/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La importància dels forns com a espai comunitari i patrimonial. Aquest és el fil conductor de les IV Jornades de Patrimoni. Una nova iniciativa organitzada pel Grup de Patrimoni de la Pobla d'Arenós en col·laboració amb el Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I i que es realitzarà dissabte que ve 9 de desembre.

La trobada pretén posar en valor els aspectes arquitectònicos dels forns moruns de les zones rurals en les quals les relacions socials i les reunions es realitzaven entorn de l'elaboració de pa i de pastes típiques de manera tradicional. En concret, durant la jornada es visitaran diferents forns restaurats en la masia El Chorrico i el forn situat en la pedania de Els Calpes. 

Serà, precisament, en l'edifici de Els Calpes on tindrà lloc un taller de preparació i cocció de 'rollicos d'anís' en el qual també col·laboren les associacions Agricolaris, Quatre Gats i els Jubilats dels Calpes. El termini per a inscriure's a la jornada finalitza el dia 4 de desembre i per a això cal cridar a Manuel Cebrián, al telèfon 689731270. 

Les places per a la realització del taller pràctico d'elaboració de 'rollicos' estan limitades a 25 persones i en el cas que hi haja més persones interessades, hi ha la possibilitat de realitzar-lo el dia següent. Els ingredients necessaris per a l'elaboració dels 'rollicos d'anís' seran proporcionats per l'organització de les jornades, encara que els participants hauran de portar les seues pròpies llandas. 

La jornada es tancarà amb un xicotet coloquió sobre la jornada i la degustació de les pastes elaborades en el forn. 

Des de l'organització es recorda que hi ha prevista un menjar en el bar dels Calpes que correrà a càrrec de cadascun dels participants en la jornada.

Programa IV Jornada de Patrimoni

09.00 h. Concentració en la replaceta del Forn (Els Calpes)
09.30 h. Eixida cap al Chorrico i ruta per a visitar forns comunitaris d'està masia restaurats per un grup d'amics del grup patrimoni de la Pobla d'Arenós.
10.30 h. Retorn als Calpes.
11.00 h. Inici del taller de preparació i cocció de rollicos d'anís. Forn dels Calpes
14.00 h. Menjar en el bar dels Calpes (cadascun es pagarà el seu cobert. Preu estimat per comensal 15 euros).
17.30 h. Continuació del taller de rollicos d'anís.
18.00 h. Xarra col·loqui per a arreplegar impressions de la jornada i degustar els rollicos amb una mica de moscatell i altres begudes. Llar de jubilats

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals