Villores disfruta d'una obra de teatre organitzada pel PEU-UJI i l'Associació Cultural l'Espardenya 

13/11/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els veïns i veïnes de Villores van poder disfrutatrel passat dia, 4 de novembre, de l'obra de teatre 'Estación María Zambrano', que va tindre lloc a la casa de cultura de la localitat. La iniciativa va ser organitzada pel Programa d'Extensió Universitària PEU-UJI i l'Associació Cultural l'Espardenya, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Villores.

L'acció realitzada a Villores està emmarcada dins del projecte Biblioxarxa, que té com a objectiu intentar reduir les desigualtats entre els habitants de les comarques de Castelló en matèria de drets culturals i serveis públics, i també és una oportunitat per al desenvolupament de polítiques culturals al territori.

L'obra és una proposta escènica que intenta explicar el pensament de María Zambrano sense fer-ho històricament o filosòficament. Així, es realitza a partir  d'un viatge poètic i musical amb textes de les poetes de la generació del 27 com Rosa Chacel, Carmen Conde, María Teresa León, María Gil entre d'altres. Una sèrie de projeccions complementen les cançons, els balls que són a càrrec de Lucía i Antonio Arias en una peça interpretada i dirigida per José Luis Luque de la compania Elfo Teatro de Guadalajara i escrita per Sofía Ugena Sancho.

Els actors i el públic van iniciar un diàleg després en acabar l'obra. 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals