Eslida serà la seu de la XX Trobada dels Pobles del Parc Natural de la Serra d'Espadà el dissabte 30 de setembre

21/09/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El proper dissabte 30 de setembre tindrà lloc la XX edició de la Trobada dels Pobles del Parc Natural de la Serra d'Espadà, un esdeveniment que té com a objectiu des del seu naixement donar a conèixer l'espai protegit, els 19 pobles que l'integren i les iniciatives patrimonials i naturals que estan en marxa. Enguany, la trobada, que té un caràcter itinerant, se celebrarà a la localitat d'Eslida. 

L'activitat està organitzada per Parc Natural Serra d'Espadà, Universitat Jaume I, Ajuntament d'Eslida i Territori Espadà, que és un dels projectes que pertany a la xarxa de municipis per la cultura Enclau-UJI. La jornada s'iniciarà amb la ruta interpretativa “La Cova de l'Oret, un patrimoni espeleològic i patrimonial de gran importància”, a càrrec de Gustau Aguilella i Jesús Almela. No serà l'única, ja que a la vesprada tindrà lloc una altra ruta, titulada “L'aigua secreta” que donarà Óscar Pérez. 

La trobada tindrà com a punt destacat la presentació de la campanya “25 anys per a tu”, dins de la qual estan previstes una sèrie d'activitats amb la quals es vol celebrar el 25 aniversari des que la Serra d'Espada fora declarada Parc Natural i que presentarà el seu director, José Vicente Escobar. En l'àmbit de les presentacions, també es presentarà el llibre “Guardianes de la biodiversitat i la memòria”, a càrrec de Connecta Natura i la Federació d'Instituts d'Estudis del País Valencià.

Durant tota la jornada tindrà lloc la mostra de productes de la Serra d'Espadà, en la qual diferents empreses i col·lectius donaran a conèixer les seues creacions en el món del vi, l'oli o el formatge. A més, l'activitat inclourà diferents tasts com el de cerveses artesanes, de cerverseria l'Audaç, de vi, a càrrec de la bodega Dominio de Ródeno i de formatge, de la formatgeria La Caseta d'Espadà. A més està prevista la realització de tallers d'apicultura, espart i un sobre la construcció de caixes de niu amb suro natural, i l'exposició “Els recursos patrimonials en el context del Parc Natura de la Serrà d'Espadà”.

Per a concloure la trobada tindrà lloc la V Trobada d'Entitats, espai en el qual es presentaran les noves iniciatives que s'estan portant a terme al parc i on es donarà a conèixer el Pla de Participació Ciutadana sobre el Sistema Alimentari d’Eslida i es presentarà el Catàleg del Patrimoni d’Eslida. 

Programa i cartell en pdf
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals