El projecte Campanes de Penyagolosa inicia la seua activitat amb tallers gratuïts de tocs manuals a Xodos

31/07/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El projecte Campanes de Penyagolosa inicia la seua activitat aquest dissabte, dia 29 de juliol, amb un taller gratuït de toc manual de campanes que tindrà lloc a la localitat de Xodos. Una iniciativa que s'allargarà durant tot l'estiu i que també es realitzarà als campanars de Vistabella, Atzeneta del Maestrat i Benafigos, els dies 5, 16 i 27 d'agost, respectivament.

El taller l'impartirà Pablo Solsona, habitual col·laborador del gremi de campaners valencians i impulsor del projecte, amb el qual es pretén generar una xarxa d'amigues i amics de les campanes de Penyagolosa entre els veïns dels quatre municipis. L'activitat està coordinada per la Mancomunitat de Penyagolosa-Pobles del Nord, el CEP i el Programa d'Extensió Universitària PEU-UJI 

La idea va sorgir durant la celebració de les Jornades de Persones i Patrimonis que van tindre lloc l'estiu passat quan els assistents van aportar idees per a crear un laboratori ciutadà al voltant de les campanes, després que Solsona fera una demostració participativa al campanar de Vistabella. 

Així, la intenció de coordinadors del projecte és realitzar diferents accions al voltant de les campanes de Penyagolosa com són fer el llistat de les campanes del territori, treballar per la seua restauració i conservació, fer la recerca als arxius municipals per reconstruir la seua història, organitzar tallers de tocs, gravar la memòria de la gent major sobre antics tocs, i elaborar un calendari anual de tocs, entre d'altres.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals