El Grup de Patrimoni de la Puebla de Arenoso i el PEU organitzen la jornada "L'aigua i la vida: basses, molins i fonts"

19/07/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Puebla de Arenoso viurà el pròxim dia 27 de juliol la seua III Jornada de Patrimoni. Una iniciativa que està organitzada pel Grup de Patrimoni de la localitat i el Programa d'Extensió Universitària de l'UJI (PEU-UJI) i que es dedicarà a l'aigua, un dels recursos necessaris i imprescindibles per a la humanitat. La trobada porta per títol “L'aigua i la vida: basses, molins i fonts” i recupera l'activitat programada per al mes de març passat, la qual va haver de ser suspesa a conseqüència de l'incendi que va devastar part de terme del municipi.

Durant la primera part de la jornada s'ha previst realitzar una ruta per diferents zones de l'acabe municipal amb l'objectiu de visitar diverses construccions que aprofitaven l'aigua com a recurs per a utilitzar-ho en les diferents activitats socioeconòmiques que realitzaven els veïns i veïnes del municipi. Així, durant el recorregut dissenyat per a la jornada matinal es visitaran espais com els molins fariners Los Peiros o el de la Trinidad i basses de reg com la Almajal o la Inebrosa, situats tant a la Puebla de Arenoso com en les pedanies de Los Cantos i Los Calpes. 

La celebració de la jornada, a més de donar a conéixer part del patrimoni destinat a la gestió de l'aigua que hi ha disseminat pel terme municipal, també té com a objectiu reflexionar sobre la importància que té l'aigua per al desenvolupament de la vida i sobre els esforços que van realitzar els avantpassats per a gestionar i aprofitar aquest recurs natural.

La segona part de la trobada se celebrarà a la vesprada en Los Calpes, on tindran lloc diferents conferències impartides per experts en la gestió de l'aigua i patrimoni. El termini per a inscriure's a la jornada finalitza el dia 20 de juliol i per a això s'haurà de cridar a Manuel Cebrián, al telèfon 689731270. Les places estan limitades a 30 persones. Des de la organització es recorda que el menjar es realitzarà en el Bar "Campo Base" de Los Calpes i el menú estarà compost d'entrants i fideuá. El preu estimat és de 15/20 euros. A més, el trasllat entre les diferents zones no està inclòs per l'organització de la jornada.

Programa 

09.00 h. Concentració en el bar La Puebla (la Puebla de Arenoso)
09.30 h. Eixida cap a Los Cantos.
10.00 h Concentració en el Pàrquing de la Central Hidroelèctrica.
10.30 h Arribada al Molí de Los Peiros. Interpretació del Molí
11.00 h Tornada cap a la Puebla de Arenoso
11.15 h Visita a la Bassa La Almajal.
11.30 h Repòs en la font de La Salut
11.45 h Eixida cap a Los Calpes
12.00 h Visita de l'Horta de la Inebrosa
12.30 h Visita del Molí de la Trinidad
13.30 h Visita a la bassa de La Inebrosa
14.15 h Menjar en el Bar Campo Base (Los Calpes)
17:00 h Conferència “El projecte H2OMap com a recurs per la salvaguarda del patrimoni de l'aigua”. Delia Trifi Rufino. Càtedra FACSA de l'Aigua.
18.00 h Fi de la jornada Patrimoni

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals