El Col·lectiu La Libèl·lula Negra de Teresa i el PEU-UJI coordinen el taller de narració oral “Històries de fotos que fan poble”

21/06/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El municipi de Teresa impulsa una nova iniciativa relacionada amb les arts escèniques, dividida en dues activitats. La primera, un espectacle de narració oral, tindrà lloc aquest pròxim dissabte, 24 de juny, mentre que la segona, el taller “Històries de fotos que fan poble”, es portarà a terme els dies 1, 2, 8 i 9 de juliol. Totes dues accions estan dissenyades per la companyia teatral Senda Escènica i són coordinades pel col·lectiu Libélula Negra, PEU-UJI i l'Ajuntament de Teresa.

La primera proposta és un espectacle de narració per a públic adult titulat “Jo tenia 9 anys”, que recull els records familiars d'un xiquet, testimoni d'una època de la història recent. En concret, la trama d'aquesta narració sorgeix d'una conversa familiar espontània, que va tindre lloc a la fi de la dictadura militar, en la qual un xiquet de 9 anys es va assabentar de com els seus familiars, pares, avis i oncles, van viure la guerra i la postguerra. Ara, d'adult, narra què va passar en aqueixa vesprada a través d'anècdotes, cançons populars, records i alguns secrets. 

Aquest espectacle, interpretat per Domingo Chinchilla, serà la primera part d'una acció que es completa amb el taller “Històries de fotos que fan poble”, una proposta d'experiència comunitària en la qual els protagonistes són els habitants de la localitat i la seua memòria, que estaran guiats per Domingo Chinchilla i Ana Campos, professionals de les arts escèniques que formen Senda Escènica.

La iniciativa es realitzarà a partir de fotografies personals i familiars dels i les habitants de la localitat que participen i pretén recuperar la memòria i revaloritzar la història personal de cadascun a través de les fotografies de les persones participants, a més d'afavorir la vivència d'una experiència comunitària intergeneracional i integradora utilitzant com a eines la narració oral i la fotografia.

Per a aconseguir-ho es desenvoluparan dinàmiques, jocs i activitats que permeten crear un vincle de grup, un clima de confiança, respecte i escolta on els participants del taller puguen expressar-se. Durant les diferents sessions, els assistents aprendran a construir i articular la narració: i realitzarán una presentació pública en el taller. 

Les persones interessades poden realitzar la seua inscripció a través del correu electrònic colectivolalibelulanegra@gmail.com 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals