XIV Jornada de Patrimoni del PEU des d’una perspectiva inclusiva

11/07/2019 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Obertes les inscripcions per a la Jornada del projecte Patrimoni del Programa d’Extensió Universitària (PEU) de l’UJI que celebra la catorzena edició el pròxim dia 13 de juliol a la Llotja del Cànem de Castelló, Seu de la ciutat de la Universitat Jaume I. 

Aquesta trobada representa un dels més importants espais de trobada de la xarxa de comunitats patrimonials del projecte Patrimoni - PEU. Així doncs, reuneix a més dels grups locals vinculats al projecte i la xarxa tècnica del PEU, però també està dirigida a qualsevol persona interessada tant en el projecte patrimoni com en la gestió cultural i la dimensió social del patrimoni.

En aquesta edició, la perspectiva inclusiva del patrimoni constitueix el tema principal de la jornada. Una temàtica reflectida en la ponència de Rita Redondo i Andrea Moreno, basada en una sèrie d'experiències sobre projectes d'aplicació terapèutica del patrimoni amb persones que pateixen demència que es fonamenta en teràpies de reminiscències amb objectes etnològics.

Durant la jornada, també es presentarà el número 11 de la revista Memòria Viva, una publicació del projecte Patrimoni construïda amb diversos articles dels grups locals del projecte i recerques realitzades per especialistes en gestió cultural, educació patrimonial i artística, patrimoni industrial, inclusió o interpretació del patrimoni.

A més a més, els grups de Patrimoni comptaran amb un espai per a presentar les seues comunicacions; i la Jornada culminarà amb l'Assemblea Anual del projecte, en la qual es decideix el desenvolupament a mitjà i llarg termini d'aquesta xarxa de comunitats patrimonials.

 

Programa

09.45 h - Lliurament de materials

10.00 h - Inici de la XIV Jornada de Patrimoni - PEU. Presentació institucional a càrrec de Carmen Lázaro Guillamón, Vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals

10.15 h - Presentació del número 11 de Memòria Viva

10.30 h - Ponència "Patrimonis inclusius: etnoreminiscències, demència i majors". Rita Redondo Flores i Andrea Moreno Martín

11.30 h - Pausa - café

12.00 h - Comunicacions dels projectes de Patrimoni - PEU

13.00 h - Assemblea Patrimoni

14.00 h - Clausura de la jornada.

14.30 h - Dinar

 

Més informació

Empleneu aquest formulari per fer efectiva la vostra inscripció.

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals