Cartografies en la Cruïlla: sendes cap a la interculturalitat en el marc local

29/01/2015 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Projecte 'Cartografies en la Cruïlla: sendes cap a la interculturalitat en el marc local', que s'ha desenvolupat al llarg de l'any 2014 en la localitat de Sant Mateu, s'ha centrat en el treball conjunt amb els col·lectius d'immigrants residents a la població, com a mecanisme per a establir ponts vers una societat intercultural, en termes d'interacció i reconeixement mutu.


Aquest projecte va nàixer d'una necessitat detectada durant l'execució d'una altra experiència relacionada amb el treball comunitari en qüestions educatives i culturals: les "Missions Interculturals", que es desenvoluparen a les localitats de Sant Mateu i Vilanova d'Alcolea durant l'any 2013. Aquesta necessitat es concretava en donar més visibilitat als grups d'immigrants dins de les societats locals dels municipis rurals de Castelló, com a portadores d'un conjunt de sabers positius que cal compartir. El treball s'ha centrat en la realització d'entrevistes, per a confeccionar històries de vida a diferents membres del col·lectiu magrebí, com a via per a afavorir aquesta major visibilització mitjançant publicacions posteriors o elaboració de materials didàctics.


El Projecte "Cartografies en la cruïlla" ha comptat amb la col·laboració de l'Observatori Permanent de la Immigració (Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat - UJI), del Programa d'Extensió Universitària (UJI), de l'Ajuntament de Sant Mateu, i del Centre Islmàmic Masjid Alkods.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals