El soci director de Grant Thornton Luis Pastor analitza l'impacte del «blockchain» en la comptabilitat i l'auditoria en un seminari de la Càtedra Carlos Cubillo

17/12/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  seminari-aeca-luis-pastor Catedra_AECA_11-12_18DLL33_in

    FOTO: Damián LLorens

Luis Pastor, soci director de Consultoria Tecnològica i Innovació en Grant Thornton i responsable del Centre de Competència de Blockchain per a la xarxa de Grant Thornton des de 2015, ha oferit el seminari «Revolucionarà el blockchain la comptabilitat i l'auditoria?», organitzat per la Càtedra Carlos Cubillo de Comptabilitat i Auditoria, Capítol Espanyol, en la Universitat Jaume I. 

Pastor, que és fundador dels tres ecosistemes i consorcis a Espanya (Niuron, Alastria i Cygnus), també és soci en Maecenas, empresa emergent de blockchain (cadenes de blocs) especialitzada en mercats d'art i assessor en diverses empreses emergents de blockchain. En la seua conferència, ha explicat que «el blockchain té el potencial d'incrementar l'eficiència en el procés de comptabilitat de transaccions i actius operant com un registre comptable universal». 

«En aquest moment la tecnologia es troba en una etapa primerenca d'adopció i en plena recerca per part de moltes companyies. Si l'adopció de la tecnologia blockchain s'estén, com sembla indicar l'interès suscitat per múltiples indústries, les evidències dels auditors seran obtingudes a través de blockchains, la qual cosa comportaria nous riscos i oportunitats per a la professió», ha indicat Pastor, qui ha conclòs la seua xarrada afirmant que «ens trobem en un moment apassionant per a comprendre aquesta tecnologia i el seu impacte, així com per a ser partícips de l'adopció i assessorament sobre aquesta».

Blockchain (cadenes de blocs) és una tecnologia que permet interactuar o intercanviar valor entre dos o més intervinents sense necessitat de confiança ni d'intermediaris. Les principals utilitats d'aquesta tecnologia són tres: la certificació immutable d'informació; la creació i intercanvi de tokens (unitats de valor que una organització crea per a governar el seu model de negoci i donar més poder als seus usuaris per a interactuar amb els seus productes, al mateix temps que facilita la distribució i repartiment de beneficis entre tots els seus accionistes d'un punt a un altre sense intermediaris), i programar i dotar d'intel·ligència de negoci aquests actius sota un principi de neutralitat.

Fotografies

 

Notícies relacionades:

La catedràtica Begoña Giner aborda la relació entre política i normalització comptable en un seminari de la Càtedra Carlos Cubillo de Comptabilitat i Auditoria

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions