Publicacions de la Universitat Jaume I participa en la Fira Internacional del Llibre de Lima

26/07/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Publicacions de la Universitat Jaume I participa en la 23 Fira Internacional del Llibre de Lima que se celebra del 20 de juliol al 6 d'agost de 2018, amb Espanya com a país convidat. 

Les novetats editorials de l’UJI es trobaran en el pavelló de la Federació del Gremi d'Editors d'Espanya, on les editorials universitàries, a través de la Unió d'Editorials Universitàries Espanyoles (UNE), exposaran una xicoteta mostra de títols sobre política, història, filosofia, dret, poesia, cinema, art, música, comunicació, medi ambient, astrologia, turisme i educació.

En aquesta ocasió, 31 editorials han confirmat la seua participació en la mostra, en la qual a més l’UNE presentarà l'experiència de la plataforma Unebook, que comercialitza 75.000 llibres d'universitats i centres de recerca espanyols, a la qual han començat a incorporar-se fons d'editorials d'universitats llatinoamericanes.

Les editorials universitàries espanyoles acudeixen anualment a les principals fires del llibre internacionals (Buenos Aires, FIL de Guadalajara, Internacional del Libro Universitario i la Frankfurter Buchmesse) i nacionals (Madrid, Granada i Liber). Ho fan sota el pavelló de l’UNE el que permet una major visualització i identificació del llibre universitari espanyol.

Presentació del llibre «El Perú en revolución»

Publicacions de la Universitat Jaume I ha presentat el llibre «El Perú en revolución» en aquesta fira. El Perú en revolución. Independencia y guerra: un proceso, 1780-1826, coeditat per Publicacions de la Universitat Jaume I de Castelló amb El Colegio de Michoacán dins de la col·lecció «Amèrica», ha recollit els escrits d’un grup d’especialistes, la majoria joves investigadors, per tal d'aprofundir en l’estudi de la independència peruana com un procés històric revolucionari, amb motiu de la commemoració del Bicentenari de la Independència del Perú. D'aquesta forma, el volum no solament parteix d'una visió crítica d'una historiografia nacionalista i centralista, sinó també –i principalment– d'un intent de comprensió de nous aspectes del procés d'independència del Perú que estan sent desenvolupats des de diferents òptiques historiogràfiques, tant regionals com metodològiques i conceptuals, que enriqueixen alhora que compliquen l'explicació d'aquest nodal procés històric peruà.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions