L’artista Babi Rodríguez inunda la Llotja del Cànem de l’UJI amb «La llum de les idees: la dona»

20/03/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Exposició «La llum de les idees: la dona» expo-llum-idees _MG_0652

    FOTO: Àlex Pérez

  • Exposició «La llum de les idees: la dona» expo-llum-idees _MG_0638

    FOTO: Àlex Pérez

Avui dia, en ple segle XXI, la dona encara no gaudeix dels drets necessaris que contribuirien a construir una societat equitativa i coherent amb l’essència humana. L’exposició de Babi Rodríguez «La llum de les idees: la dona», que es pot visitar a la Llotja del Cànem fins al dia 14 d’abril, transita la vinculació de la dona amb les noves tecnologies en temes com el treball i la maternitat, el poder de la maternitat per a generar éssers segurs de si mateixos, la integració genètica de la cultura patriarcal, el culte al cos, la màscara i el titella, l’autoaprenentatge o la reinvenció d’una dona nova.

Mentre al fons de la sala es veu una videoprojecció, el visitant camina entre imatges estàtiques extretes de les peces projectades. El contrast del moviment i l’estàtic transforma la mirada, la remou, l’ompli de significats. Com quan una imatge ressalta entre la multitud d’estímuls i es torna missatge. És la idea que arriba des de la llum, la llum de les idees.

Després de més d’una dècada treballant en destacats estudis de disseny gràfic de Barcelona, Babi Rodríguez decideix crear el seu propi projecte empresarial. La seua pulsió vital de crear i comunicar pren forma a través de la recerca en diferents expressions artístiques: fotografies, il·lustracions, peces de videoart i música. Destaca la seua faceta de VJ en esdeveniments culturals i espais com Razzmatazz i Primavera Sound. En 2009 va crear el grup de música electrònica Kashba. També imparteix docència en l’Escola Massana donant classes de disseny gràfic i a Telenoika creant tallers de vijing.

Podrà ser visitada de dimarts a dijous de 18.30 a 20.30 hores; divendres i dissabtes d’11.30 a 13.30 hores i de 18.30 a 20.30 hores. Diumenge, dilluns i festius tancats, igual que divendres 30 i dissabte 31 de març de 2018. Hi ha possibilitat de visites guiades dissabte 24 de març i dissabte 14 d’abril a les 11.45 hores, i per a visites guiades per a grups cal enviar un missatge a aula-fotografia@uji.es o trucar al 964 728 872, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions