Estudiantat dels graus en Mestre de l’UJI col·laborarà amb centres de formació de persones adultes de la província en projectes educatius per a majors El projecte INNOVA+3 és una iniciativa del grup d’investigació Endavant del Departament d’Educació

10/10/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El grup d’investigació Endavant del Departament d’Educació de la Universitat Jaume I ha presentat el projecte INNOVA+3, basat en la metodologia de l’aprenentatge-servei i finançat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través del qual 150 estudiants i estudiantes dels graus en Mestre de l’UJI col·laboraran amb centres de formació de persones adultes de les comarques de Castelló per a l’aplicació de projectes educatius en aules de majors.

La inauguració de la jornada ha sigut a càrrec de Rosa Agost, degana de la Facultat de Ciències Humanes i Socials; Robert Roig, director territorial d’Educació, i Jesús Gil Gómez, un dels investigadors principals del projecte. Agost ha destacat que aquest projecte vincula tots els elements de la missió universitària, ja que conjumina l’aprenentatge i la investigació amb el compromís social. Una idea que també ha assenyalat Roig, qui ha afirmat que «aquesta iniciativa inclou la intencionalitat pedagògica i també la solidària a través d’un servei voluntari a la comunitat que dóna resposta a la societat i que, al mateix temps, permet que l’estudiantat adquirisca competències per a la vida, facilitant així la formació integral de professionals socialment responsables». En aquesta línia, l'investigador Jesús Gil ha apuntat que aquest projecte té un caràcter experiencial en el qual l’estudiantat aprèn continguts al mateix temps que desenvolupa el seu vessant ciutadà i els seus valors.

L’objectiu del projecte és millorar la formació de l’estudiantat dels graus en Mestre de l’UJI, concretament de les assignatures de Fonaments de l’Expressió Corporal i el Joc Motriu en Educació Infantil, Fonaments de l’Acció Motriu, Història de l’Educació, Didàctica de l’Educació Física i Didàctica i Organització Escolar, a través de la col·laboració amb els centres de formació de persones adultes de les comarques de Castelló.

Per a aconseguir aquest objectiu, els docents d’aquests centres acolliran i tutoritzaran l’estudiantat de l’UJI per tal d’aplicar projectes educatius en els grups d’alfabetització i neolectors, compostos per persones majors de més de 65 anys. D’aquesta manera, es desenvoluparan competències transversals en els futurs i futures mestres a través de la interacció intergeneracional i es prestarà, al mateix temps, un servei a la societat que contribueix a l’envelliment actiu d’aquestes persones.

Fotografies

 

Altres notícies de la FCHS:

L’UJI se suma a la commemoració de l’Any Ramon Llull amb una exposició sobre el filòsof i escriptor

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions