Daniel Dolz Algaba: «Estimation and fault diagnosis strategies for networked control systems»

12/09/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  daniel-dolz Daniel_Dolz_16DLL01_350

    FOTO: Damián Llorens

La utilització de xarxes de comunicació, tant cablejades com sense fils, per a entorns industrials ha incrementat la flexibilitat de connexió de nous dispositius als sistemes existents de monitoratge, supervisió i control en indústria reduint a més el cost d'explotació i manteniment. No obstant això, a diferència de la comunicació punt a punt on es transmet la informació de manera contínua i sense retards, les dades que circulen a través d'una xarxa de comunicació poden patir retards temporals i fins i tot perdre's. En la tesi titulada Estimation and fault diagnosis strategies for networked control systems no solament s'estudia el disseny de sistemes de monitoratge i supervisió de processos amb retards temporals i pèrdues de dades, sinó que també es proposen estratègies d'actuació sobre la qualitat de servei oferida per la xarxa.

En l'apartat de monitoratge de processos, s'han desenvolupat algorismes que són capaços d'adaptar-se a les prestacions de transmissió de la xarxa per a oferir estimacions de les variables dels processos amb precisió, encara que es disposa de models incerts o mesuraments de baixa qualitat. Per a augmentar les prestacions d'estimació i reduir els recursos emprats per la xarxa, s'han obtingut també tècniques de disseny conjuntes dels mecanismes d'enviaments de dades i dels algorismes d'estimació de senyals.

Amb el propòsit de garantir la seguretat del comportament dels processos controlats a través de xarxes de comunicació, s'ha estudiat a més el problema del diagnòstic de fallades. Les estratègies de disseny de diagnosticadors de fallades desenvolupades permeten a l'usuari elegir les fallades mínimes detectables, la taxa de falses alarmes i el temps de resposta desitjat davant de les fallades.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions