Banco Santander reconeix el talent i l'esforç de la comunitat universitària amb el lliurament de més d'un centenar d'ajudes i premis a l'UJI   L'entitat ha concedit 122 beques i ajudes i ha premiat la divulgació dels investigadors, la innovació del professorat i la trajectòria de joves investigadors

13/05/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  premis-santander Banco_Santander_16DLL026_in

    Visita al Centre YUZZ UJI. | FOTO: Damián Llorens

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, i el director de Relacions Institucionals de Santander Universidades, Alfredo Albaizar, han fet lliurament dels diplomes acreditatius dels premis i ajudes finançats per Banco Santander, a través de Santander Universidades. Els guardons han premiat la trajectòria dels joves investigadors Rosa Mondragón, Cristina González, Beatriz Forés, Berenice Serrano i Irene de Higes; la labor divulgadora del grup de recerca Iconografia i Història de l'Art (IHA), i quatre projectes de recerca de cadascuna de les facultats i centres. En l'acte també s'han lliurat les beques i ajudes destinades a personal i estudiantat de l'UJI, que s'han elevat a 122.

El Banco Santander ha concedit 58 beques per a estudis de màsters oficials universitaris i 32 beques per a estudiantat procedent d'Amèrica Llatina, 25 d'aquestes per a estudiants de màster i set per a doctorands. A més, s'han lliurat 29 ajudes per a estades docents breus del PDI  a Amèrica, Àsia i Oceania i tres ajudes per al programa de mobilitat del PAS amb finalitats de formació en aquests continents.

D'altra banda, la sisena edició dels Premis Joves Investigadors ha distingit Rosa Mondragón en l'àrea d'enginyeries i arquitectures; Cristina González en ciències socials i jurídiques; Beatriz Forés en ciències econòmiques i empresarials; Berenice Serrano en ciències de la salut, i Irene de Higes en l'àrea de filologia, lingüística, traducció i interpretació. Aquest guardó, dotat amb 2.000 euros, reconeix la trajectòria investigadora dels premiats en funció de les seues publicacions, estades en centres de recerca i participació en projectes.

El VI Premi de Divulgació Científica, amb 4.000 euros de dotació, ha sigut per al grup Iconografia i Història de l'Art coordinat pel professor Víctor Mínguez. El guardó reconeix la capacitat del grup per a comunicar el contingut i el valor de la seua labor científica.

Finalment, els XVI Premis de Millora Educativa han distingit un projecte de cadascuna de les facultats i centres de l'UJI. Els premis han sigut per a un projecte sobre aprenentatge de l'anglès de futurs mestres dirigit per les professores Laura Portolés, Eva Alcón i Otilia Martí; un projecte de foment de l'esperit emprenedor i la cooperació entre l'estudiantado desenvolupat per Amparo Soler, Juan Carlos Matallín i Emilio Sáez Soro; una proposta de metodologies pràctiques en ciències de la vida plantejada per Gemma Camañes, Leonor Lapeña i Tatiana Pina, i un projecte d'inclusió de la intel·ligència emocional en la docència a través de dispositius mòbils dirigit per Edgar Bresó.

Durant l'acte, el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha agraït a Banco Santander la col·laboració i el mecenatge que desenvolupa amb la Universitat Jaume I de Castelló i especialment per aquesta convocatòria, que «reconeix l'estudiantat de la nostra universitat amb un talent i una voluntat de treball significatius i reconeix també l'excel·lència universitària en la innovació de processos docents, de recerca i de gestió». Així mateix, ha ressaltat que amb aquestes ajudes econòmiques «es recolza també la mobilitat de l'estudiantat llatinoamericà per a realitzar estades en la nostra universitat».

Per la seua banda, el director de Relacions Institucionals de Santander Universidades, Alfredo Albaizar, ha mostrat la satisfacció per part de l'entitat per poder aportar aquest tipus d'ajudes. A més, ha assenyalat que vénen a confirmar el compromís de l'entitat amb la Universitat Jaume I i amb els centres d'educació superior en el seu conjunt. En aquest sentit, ha destacat la convicció del Banco Santander que «el suport a l'educació i la recerca és la millor resposta per al desenvolupament de la nostra societat». Quan es compleixen 25 anys de la fundació de l'UJI i 15 anys de l'establiment de la col·laboració de la Universitat amb el Banco Santander, Albaizar ha destacat que les ajudes i premis concedits per l'entitat «són el reconeixement a l'esforç i el mèrit personal».

Trobada de Política Universitària a Benicàssim

Prèviament a l'acte de concessió dels premis i diplomes, la delegació del Banco Santander ha celebrat una reunió de treball amb el rector i vicerectors de l'UJI, en la qual s'ha signat un acord per a ampliar la col·laboració entre l'entitat i la universitat pública de Castelló. L'acord contempla la celebració, coincidint amb el 25 aniversari de la Universitat Jaume I, d'una edició de Trobades de Política Universitària els dies 6, 7 i 8 de juliol a Benicàssim.

L'UJI, a través de la Càtedra INCREA, participarà al costat de la Càtedra UNESCO de Gestió i Política Universitària en l'organització de la trobada que comptarà amb l'assistència de més d'un centenar de responsables universitaris, polítics, docents, estudiants i professionals dels mitjans de comunicació nacionals i internacionals. La trobada cerca servir com a punt de reflexió sobre dos eixos fonamentals: l'educació superior i l'europeïsme.

El matí s'ha completat amb una visita al Centre YUZZ Universitat Jaume I de Castelló. El programa YUZZ «Joves amb idees» impulsat pel Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) amb el suport de Banco Santander és un programa dirigit a joves entre 18 i 30 anys que ofereix, durant cinc mesos, suport, formació i assessorament per a elaborar plans de negoci basats en idees de base tecnològica. En el cas de l'UJI, el centre YUZZ està situat al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial (Espaitec), i està coordinat per la Càtedra INCREA d'Innovació, Creativitat i Aprenentatge.

Els diferents actes han comptat amb la participació per part del Banco Santander del director de Relacions Institucionals de Santander Universidades, Alfredo Albaizar; el director d'Institucions, Roberto Díaz; la directora de Zona Universidades, Beatriz Villegas; la gerent d'Institucions, María Fayos, i la directora de l'oficina universitària, Laura Rozas.

Fotografies

Més informació

 

Altres notícies:

Emprenedors de la Universitat Jaume I participen en el YuzzDay a Santander

El director del Centro Internacional Santander Emprendimiento visita el Centre YUZZ UJI

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions