Paisatge i subjectivisme fotogràfic s'entrellacen a la Llotja del Cànem en la mostra «Mar interior» de Marc Dufour

31/03/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
 • mar-interior _MG_3639

  L'exposició es pot visitar fins el 23 d’abril. | FOTO: Àlex Pérez

 • mar-interior _MG_3642
 • mar-interior _MG_3659
 • mar-interior _MG_3694
 • mar-interior _MG_3629
 • mar-interior _MG_3685

L’exposició «Mar interior», del dissenyador i fotògraf Marc Dufour, mostra a la Llotja del Cànem dues temàtiques fonamentals de la fotografia contemporània: el subjectivisme fotogràfic i el paisatge.

En aquest projecte visual, que es pot visitar fins al 23 d’abril, la mirada transita des de la presa fotogràfica realista cap a l'emoció transcendental de la figuració abstracta. Així, les imatges que naixen com a paisatges, preses des de la riba del mar, a la platja, esdevenen composicions imprecises, mancades de tema i obertes, per tant, a la subjectivitat de l'espectador. Les fotografies de Dufour no pretenen parlar sobre la realitat o la veritat, i s'allunyen prompte de les convencions i normes sobre la naturalesa de l'acte fotogràfic, per a aparèixer als ulls de l'espectador com una invocació a la reflexió profunda sobre les emocions.

Marc Dufour, nascut a França, ha desenvolupat la seua trajectòria professional a Castelló vinculada amb la creativitat, el disseny i la publicitat. Pertany al Col·legi Professional de Dissenyadors Gràfics de Catalunya i a l'Associació de Dissenyadors Gràfics Foment d'Arts Decoratives, i ha realitzat diverses exposicions, tant individuals com col·lectives, a Castelló, València i Bilbao.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions