60 persones participen en la segona competició de robòtica Grand Prix Robot 24 hores a l’UJI

01/03/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La segona edició del Grand Prix Robot tanca amb èxit de participació i 15 robots desenvolupats en només 24 hores. Una edició on ha destacat la varietat de perfils participants, des de joves principiants en robòtica sense vincle encara amb la Universitat Jaume I, a professorat i personal investigador d'informàtica amb àmplia experiència. Un entorn on compartir coneixement i experiències que va comptar amb la participació de nombrós públic extern. 

Després de 24 hores d'intens treball, els robots desenvolupats havien de seguir una línia i realitzar activitats interactives que aportaven bonificacions. El recorregut comptava amb proves de diferents dificultats, com per exemple identificació de direccions i lectura d'un codi de barres de colors, que només els millors grups van saber programar. 

La final va estar disputada en dues mànigues. En la primera, els equips van decidir arriscar i la majoria se'n van eixir de la pista. En la segona el grup Mickey Returns format per Ruben Prada, Miguel Rogells i Carlos Renau es va proclamar guanyador, després de passar tot el recorregut veloçment aprofitant les direccions. 

A més de l'intens treball en grup, durant la competició de robòtica es van realitzar diverses xarrades. Gustavo Adolfo Casañ Núñez, del grup de recerca RobInLab va mostrar els seus robots NAO i Robonova, a més de diverses pròtesis de mans impreses en 3D. El grup d'alumnat de videojocs Hexaiteam va explicar la seua experiència en l'edició de 2015.

Els organitzadors de l'esdeveniment, engiOn i Hackerspace Castelló, van fer una DEMO de les impressores 3D treballant. Van organitzar un banc de treball dedicat a ser utilitzat per a les operacions de muntatge més perilloses com soldar, pegar amb cua termofusible, utilitzar el trepant i l'eina multitall.

L'esdeveniment va servir també per a donar a conèixer altres projectes promoguts per alumnat de l’UJI instal·lats en Espaitec com l'UJI Electric Racing Team, participants en la competició Motostudent; UJI Motorsport, (Formula Student) i el projecte éBRICKhouse.

Altres notícies:

Una jornada en Espaitec mostra les últimes novetats per a capturar i tractar dades industrials de forma eficient

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions