La Jaume I inicia la redifusió de continguts de Catalunya Ràdio L’acció s’emmarca dins la campanya de promoció de mitjans de comunicació públics en llengua pròpia i serà possible gràcies a un conveni entre la Universitat i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

18/06/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  catalunya-radio foto01w

    Vox UJI Ràdio incorpora a la seua graella habitual sis programes de caire cultural i informatiu realitzats i emesos per Catalunya Ràdio. | FOTO: ÀLEX PÉREZ

La Universitat Jaume I, dins la campanya de promoció dels mitjans de comunicació públics en llengua pròpia impulsada davant l’apagada de RTVV i dels repetidors del senyal de la TV3 i de Catalunya Ràdio, ha iniciat la redifusió de continguts cedits per Catalunya Ràdio a través de l’emissora universitària Vox UJI Ràdio, al 107.8 de la FM. Aquesta acció ha sigut possible gràcies al conveni signat entre l’UJI i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

D’aquesta manera, Vox UJI Ràdio incorpora a la seua graella habitual sis programes de caire cultural i informatiu realitzats i emesos per Catalunya Ràdio que seran re-emesos en determinades bandes horàries. Es tracta dels programes La ruta informativa del matí, l’informatiu Catalunya Migdia, Els viatgers de la gran anaconda, Lletres d’or, Meteomauri i Converses.

El rector de l'UJI, Vicent Climent, ha destacat que «la comunitat universitària ha mostrat la seua preocupació davant aquest emmudiment de la nostra llengua en els mitjans audiovisuals a les nostres comarques i territori, un emmudiment que considerem nociu per a l’ús del valencià i la nostra societat, i per això hem decidit portar endavant aquesta primera negociació amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals». A més, ha recordat que l’UJI ha impulsat altres accions com ara la creació, juntament amb la resta d’universitats públiques valencianes, de la Comissió Interuniversitària en favor d'una RTV Pública Valenciana, i la campanya de promoció dels mitjans de comunicació públics que emeten en català per Internet a través de la web de la Universitat per tal de donar a conèixer les possibilitats de continuar veient TV3 i escoltar Catalunya Ràdio per la xarxa. «Amb aquest conveni volem anar més enllà i que els oients de l’emissora universitària puguen escoltar a través de les ones una oferta informativa i cultural en la nostra llengua», ha assenyalat. «La idea és continuar buscant noves fórmules per a omplir aquest emmudiment i apagada de mitjans audiovisuals en la llengua pròpia, ja que la llengua és l’element cultural que més ens caracteritza i un dels nostres principals patrimonis», ha afegit Climent. 

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions