L’apneista professional Guillermo Gallo del Val imparteix a l’UJI un nou taller de relaxació per a pacients oncològiques L’activitat ha estat organitzada per la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia «Fundació José Soriano Ramos»

09/06/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El plusmarquista nacional d'apnea lliure en profunditat i sisé classificat en el Mundial d'Apnea de 2021 celebrat a Turquia, Guillermo Gallo del Val, ha impartit la segona edició del taller teoricopràctic de relaxació a través de l'apnea i la respiració a les pacients participants dels projectes d’investigació de la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia «Fundació José Soriano Ramos» de la Universitat Jaume I de Castelló.

L’apneista peniscolà, Guillermo Gallo del Val, ha ensenyat a més de 50 pacients oncològiques que és l'apnea, diverses tècniques de relaxació a través de la respiració, així com els beneficis de controlar-la en moments d'estrés i ansietat relacionats amb la seua malaltia com la radioteràpia o proves de radiodiagnòstic com el TAC o la ressonància.

El taller ha tingut lloc en les instal·lacions esportives del Servei d'Esports de la Universitat Jaume I i dona continuïtat al programa «Beneficis d'un programa d'activitat física dirigit i supervisat en dones amb càncer de mama». A més, en aquesta segona edició del taller s’ha superat el nombre de participants respecte l’any passat.

La Càtedra d'Activitat Física i Oncologia «Fundació José Soriano Ramos» té com objectius el foment de la docència, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en l'àmbit de l'activitat física i l'oncologia així com l'assistencial.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions