La Universitat Jaume I presenta els resultats obtinguts en la segona edició d’UJILab Innovació i anuncia la nova convocatòria del programa

21/12/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha fet balanç dels resultats aconseguits durant la segona edició de UJILab Innovació i ha presentat oficialment la nova convocatòria del programa. L'acte de presentació ha estat presidit per David Cabedo, vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica, i la directora d'Innovació i Emprenedoria de l'UJI, Maria Luisa Flor.

El programa, coordinat pel Vicerectorat d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica a través de la Càtedra INCREA, compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i dona suport a la formació d'equips d'estudiants de l'UJI. Aquests equips treballen en projectes innovadors orientats a la participació en competicions universitàries nacionals i internacionals. Concretament, l'anterior convocatòria va comptar amb quatre equips: UJI Motorsport, UJI Electric Racing Team, UJI Hand i UJI Robotics Team. En la convocatòria de 2023 han participat més de 100 estudiants de 15 titulacions diferents de l'UJI.

Maria Luisa Flor ha assenyalat la intenció de continuar donant suport al treball dels equips, que ja han començat a preparar-se per a les competicions de 2024, ha animat a nous equips a incorporar-se i ha mostrat les principals característiques de la pròxima edició.

UJILab Innovació estimula i fomenta les col·laboracions amb entorns professionals, empresarials i institucionals. A més, incentiva la realització de treballs de final de grau (TFG) i de màster (TFM) dins dels projectes d'innovació, promovent així una formació integral i pràctica.

El programa destaca pel seu enfocament multidisciplinari, ja que requereix que els equips estiguen compostos per estudiants de diferents titulacions. Cada equip compta amb l'orientació d'un tutor, que és personal docent i investigador de l'UJI i que actua com a guia durant el desenvolupament del projecte.

UJILab Innovació està dirigit a estudiants de grau i màster de l'UJI, encara que també està obert a la participació, baix determinades condicions, de doctorands, diplomats de AlumniSAUJI i estudiants d'altres universitats, tant nacionals com internacionals.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions