La il·lustradora i escriptora Anca Balaj cedeix els drets del seu últim llibre a la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia «Fundació José Soriano Ramos» de l'UJI

18/07/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La il·lustradora i escriptora Anca Balaj ha cedit els drets de distribució i explotació del seu últim llibre titulat La terapia de Chejov a la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia «Fundació José Soriano Ramos» de la Universitat Jaume I, de la qual forma part des de la seua creació el novembre de 2021.

La terapia de Chejov és una obra autobiogràfica en la qual l'autora narra en primera persona totes les pors i canvis que sobrevenen en la vida de qualsevol persona davant el diagnòstic d'un càncer. Segons explica l'escriptora, «no solament trontolla la teua salut, sinó també el teu entorn social, la teua identitat i qualsevol aspecte relacionat amb la teua vida anterior. La pressió psicològica és fins i tot major que el sofriment físic, però els éssers estimats rares vegades encerten l'actitud adequada, perquè desconeixen com es viu la malaltia des de dins».

Aquesta obra, que està il·lustrada amb la col·lecció d'autoretrats de l'autora internacional, és un exercici d'empatia en el qual es pot veure reflectit qualsevol pacient oncològic, per la qual cosa és una lectura recomanada per a qualsevol familiar d'una persona amb càncer. «La meua intenció era escriure un llibre que parlara sobre el càncer, però una vegada acabat em vaig adonar que havia escrit un llibre que parla de l'amor», assenyala l'autora.

La versió electrònica de l'obra es podrà descarregar de manera gratuïta des de la mateixa pàgina web de la Càtedra (https://www.cafo.uji.es/), mentre que la versió impresa, en tapa dura, estarà disponible prompte des de la plataforma Amazon Books, i els beneficis revertiran en la investigació sobre el càncer a través de la Càtedra de l'UJI.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions