La Càtedra FACSA de l'UJI entrega els premis a les millors investigacions sobre el cicle integral de l'aigua en l'àmbit nacional

07/07/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra FACSA d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua de la Universitat Jaume I de Castelló ha entregat els V Premis als Millors Treballs de Final de Grau, Final de Màster i Tesi Doctoral relacionats amb el cicle integral de l'aigua. L'acte, realitzat al Menador espai cultural, ha reunit més de 50 assistents i ha comptat amb les intervencions del director de la Càtedra, Sergio Chiva; el vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat, Joaquín Beltrán, i el president de FACSA, Enrique Gimeno. 

El director de la Càtedra FACSA-UJI, Sergio Chiva, ha donat les gràcies als assistents per acostar-se al Menador. «Ja teníem ganes de veure'ns presencialment, crec que era una cosa que tots necessitàvem», ha assenyalat. A més, ha destacat les accions realitzades per l'equip. «Són els nostres cinquens premis, som una de les càtedres més antigues de l'Estat relacionades amb l'aigua i són set anys de funcionament en els quals hem organitzat multitud d'activitats com jornades, seminaris, cursos, beques, jornades i projectes propis. I per això, estem molt contents amb el nostre recorregut», ha recordat.

El president de FACSA, Enrique Gimeno, ha dedicat unes paraules a la Càtedra destacant la seua satisfacció sobre «els continguts i la trajectòria de la Càtedra, la qual any rere any ens ajuda a estar tecnològicament al dia». També ha valorat la importància dels treballs dels premiats que «ens han d'ajudar a garantir i millorar la situació del cicle de l'aigua en relació amb la sostenibilitat i amb mesures per a poder garantir el seu futur».

Per part seua, el vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat, Joaquín Beltrán, ha aprofitat per a felicitar en persona i en nom de la comunitat universitària l'estudiantat guardonat en aquesta cinquena edició «per haver sabut forjar-vos un talent personal a base de treball, esforç i d'il·lusió amb treballs destacats per la rellevància científica i innovació, especialment en un àmbit com el de l'aigua, tan fonamental per al futur de la nostra societat».

En aquesta cinquena edició, els guardons han recaigut en Lluís Godo Pla en la categoria de Tesi Doctoral, pel seu treball «Design and implementation of an enviromental decision support system for the control and management of drinking water treatment plants»; en Emilio Ruiz Gómez en la categoria de Treball Final de Màster gràcies al seu projecte «Comprehensive application of state estimation methodology to a District Metered Area»; i en Emma Company Masó pel seu Treball Final de Grau «Mineralització bioinduïda de fosfats de calci i magnesi en reactors anammox: operació del procés i estudi de la comunitat microbiana».

A continuació, els assistents han presenciat la ponència de Margarita Palau Miguel, cap de l'Àrea de Qualitat Sanitària de l'Aigua i Riscos Ambientals de la Direcció General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat. En el seu discurs, centrat en la nova normativa sobre aigua de consum, ha presentat el projecte de reial decret que s'està desenvolupant, així com les principals novetats com són la promoció de l'aigua d'aixeta, garantir l'accés a l'aigua i identificar els seus grups vulnerables, fugides estructurals, materials en contacte amb l'aigua, tipus de controls i vigilància, paràmetres i avaluació de riscos, entre altres.

Margarita Palau també ha participat en una taula de diàleg al costat de la tècnica superior de la Unitat de Sanitat Ambiental de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Escoín, i la responsable del Departament de Captació i Qualitat de l'Aigua de l'Àrea de Potables de FACSA, Belén Sánchez-Rubio, que ha sigut moderada pel director d'I+D+i i Millora Contínua de FACSA, José Guillermo Berlanga.

Abans de concloure l'acte, Sergio Chiva ha anunciat que pròximament s'obrirà la nova convocatòria dels premis.

Sobre la Càtedra

La Càtedra FACSA de l'UJI va nàixer en 2015 amb l'objectiu de fomentar la formació, la investigació, la difusió de coneixement i la I+D en la gestió del cicle integral de l'aigua, així com facilitar la col·laboració entre els àmbits professional i docent. Des dels seus orígens fins a l'actualitat ha organitzat 13 jornades, 24 seminaris i 16 cursos a escala nacional entre altres cites, a més de sumar més de 300 hores de formació en actiu i promoure nombroses investigacions i beques en aquest àmbit.

Més informació sobre la Càtedra FACSA de l'UJI en http://www.catedradelagua.uji.es.

Fotografies

 

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions