L'investigador de la Universitat Jaume I Miguel Ángel Moliner Tena, catedràtic de Comercialització i Investigació de Mercats de l'UJI i coordinador del grup de recerca IMK Innovació en Marketing, col·labora en el disseny i desplegament del marketplace www.depenyagolosa.com per a fomentar la comercialització de productes naturals, locals i de proximitat elaborats pels productors de les terres del Penyagolosa.
L'objectiu principal del projecte, titulat «Industrialització i comercialització online de productes agroalimentaris de proximitat d'origen Penyagolosa» i dirigit per Miguel Á. Moliner, és dissenyar i impulsar un marketplace, on els productors locals puguen promocionar els seus productes i comercialitzar-los en qualsevol punt d'Espanya. En una primera fase s'ha dissenyat i s'ha posat en marxa el lloc web del marketplace i, en una segona fase, s'ha seleccionat el públic objectiu i s'estan desplegant diferents campanyes de promoció online i offline.
La posada en marxa de la web www.depenyagolosa.com en desembre de 2021 va permetre la comercialització de productes de proximitat en la campanya de Nadal com els torrons Barberá. Al llarg de 2022 s'hi han incorporat altres productes locals per tal d'anar configurant una oferta atractiva i sostenible. En aquests moments es poden comprar tres varietats d'oli d'oliva verge extra (AOVE), premsats mecànicament a l'Almassara d'Atzeneta del Maestrat: monovarietal arbequina, monovarietal canetera i selecció. També es pot adquirir mel de taronger i de romer de Masia Constante (Culla). L'oferta es completa amb el vi de la Cooperativa de les Useres (IGP Vi de Castelló). En els pròxims mesos s'incorporaran productes com la pataca de Vistabella del Maestrat, el cabritet del Maestrat (la Torre d'en Besora), fruits secs (ametlla i avellana), productes de temporada i tòfona.
També s'ha creat una marca prèmium, Màgia de Penyagolosa, que permetrà crear una oferta exclusiva de productes naturals d'alta qualitat per a aquells consumidors que busquen productes de qualitat superior. En aquests moments té una oferta d'oli d'oliva verge extra procedent d'oliveres centenàries i mil·lenàries i, en el futur, s'incorporaran innovacions de producte en l'àmbit dels fruits secs i de la tòfona.
El projecte s'alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els territoris que pateixen el despoblament necessiten eines que permeten revitalitzar l'economia del territori. Cada vegada més consumidors estan disposats a comprar productes locals i naturals, i estan decidits a pagar un poc més per tal de contribuir al desenvolupament sostenible d'àrees despoblades. Aquesta és una de les grans línies estratègiques del Green Deal de la Unió Europea, que aposta decididament pel programa «De la Granja a la Taula». La compra de productes naturals, elaborats pels llauradors, ramaders i artesans locals, sense la participació d'intermediaris, s'ajusta totalment als principis del comerç just, dels ODS i del Green Deal.
La Cooperativa INTABE Coop V., cooperativa de segon grau participada per la Cooperativa Sant Bartomeu-Tossals de Penyagolosa d'Atzeneta del Maestrat, és la propietària del marketplace i la responsable de desenvolupar el projecte després que en 2021 la Direcció General de Ciència i Investigació de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital resolguera favorablement subvencionar el projecte AEST/2021/044 per a la realització d'estades de personal investigador doctor en empreses de la Comunitat Valenciana.