L’ambaixador del Japó a Espanya realitza una visita institucional a l’UJI Ha sigut rebut per la rectora Eva Alcón i després ha visitat l’Espaitec

05/04/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, ha rebut la visita institucional de l’ambaixador del Japó a Espanya, Kenji Hiramatsu, acompanyada pel vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Joan Antoni Martín, i la vicerectora adjunta de Mobilitat Acadèmica i Pràctiques Internacionals, Eva Camacho, els quals li han presentat els programes d’internacionalització de l’UJI i, concretament, els vinculats amb Àsia, com el programa Study Abroad.

La rectora ha agraït a l’ambaixador la seua visita presencial al campus castellonenc i li ha explicat que «Japó constitueix un país fonamental en l’estratègia d’internacionalització de l’UJI», i això, ha comentat, «es veu reflectit en la col·laboració amb empreses com UBE, a través de la Càtedra UBE de Plàstics Sostenibles, del programa UJI-World o els convenis amb universitats com la de Kanagawa, Mie, Yamaguchi, Chiba University, KYUSHU Institute of Technology i Nagoya City University».

L’UJI ha rebut durant l’últim any més de 600 estudiants internacionals en programes de mobilitat, i prop del 20% de l’alumnat de màster i el 35% de l’alumnat dels programes de doctorat són estrangers. Recentment, ha posat en marxa el programa Study Abroad UJI, promogut pel Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació a través de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa dirigit a universitats japoneses. El programa permet a l’alumnat japonès realitzar estades durant les vacances d’estiu i primavera per a ampliar la seua formació en un programa conformat per vuit cursos multidisciplinaris, així com conèixer la nostra universitat i la seua oferta.

Per a la rectora, aquesta visita suposa «un pas més per a estretir els vincles ja creats en els àmbits de la formació i la investigació» i «sentim que el Japó és un poc més la nostra casa», que «estic segura que tindrà un impacte estratègic per a la internacionalització i es traduirà en una col·laboració molt beneficiosa per a ambdues parts».

Posteriorment, l’ambaixador s’ha desplaçat al Parc Científic i Tecnològic, on ha sigut rebut pel vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria, David Cabedo. Finalment, ha conegut quatre estudiants de la Universitat de Yamaguchi que estan actualment a l’UJI.

A més de l’ambaixador, la delegació japonesa estava integrada per Takayuki Shiina, primer secretari i agregat comercial, i Azusa Takahashi, segona secretària. Per part de l’UJI, també hi ha assistit professorat de diferents àmbits de coneixement i personal tècnic en la recepció i posterior visita al campus i Espaitec, en la qual també ha participat l’EuroFUE-UJI.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions