L’UJI i Educació aposten per un edifici sostenible i d’estalvi energètic per al nou Centre d’Innovació Educativa i Tecnologies Digitals La rectora Eva Alcón i el conseller Vicent Marzà mantenen una reunió preliminar per a definir el full de ruta, que arrancarà amb la reunió de la comissió mixta en setembre

21/07/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Edifici sostenible i amb consum d'energia gairebé zero o quasi nul. Aquesta serà una de les característiques del futur Centre d’Innovació Educativa i Tecnologies Digitals, que construirà la Conselleria d’Educació al campus de la Universitat Jaume I. La rectora Eva Alcón i el conseller Vicent Marzà han mantingut una primera reunió després que el ple del Consell aprovara, el passat 9 de juliol, la creació de la comissió per a impulsar el nou centre.

L’objectiu d’aquesta reunió ha estat traçar el full de ruta, que arrancarà amb la convocatòria en setembre de la primera reunió de la comissió mixta de treball UJI-Conselleria d’Educació, per a definir i materialitzar un projecte que aspira a convertir-se en un hub de generació de coneixement i transferència en el món educatiu, tant en l'àmbit local com global, per a donar una resposta eficaç des de l'àmbit educatiu a les exigències del canvi social i tecnològic.

Per a fer-ho possible, aglutinarà institucions, serveis i especialistes de les diferents etapes educatives, com els dos centres de formació del professorat que Educació de la Generalitat té a Castelló i que són el CEFIRE Territorial i l'específic Artísticoexpressiu, els serveis universitaris de formació del professorat i d'educació digital, o el personal investigador vinculat a aquestes temàtiques.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha destacat «la voluntat de col·laboració entre les dues institucions per a dissenyar un espai multidisciplinari on compartir experiències i generar coneixement de valor afegit que potencien el paper transformador de l'educació i la formació en un món global, cada vegada més digital i en canvi permanent».

En aquesta línia, el conseller Vicent Marzà ha recordat que «volem que siga un espai de referència de la innovació educativa per a les comarques de Castelló i per a tot el País. Crear ponts entre investigadors universitaris i professorat dels centres és fonamental.  A més el nostre professorat podrà tindre una formació continuada excel·lent, i alhora tindrà també un paper actiu per a enriquir les investigacions gràcies a l’experiència en les aules de les nostres escoles i instituts. La generació d’investigació i l’aplicació pràctica d’aquesta a l’aula són fonamentals per al desenvolupament de metodologies innovadores d’ensenyament».

La comissió mixta de treball serà l'encarregada de definir el projecte i estarà integrada per vuit persones. Pel que fa en la Conselleria, hi formaran part el secretari autonòmic d'Educació i FP, Miquel Soler; el director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia; el director territorial de la Conselleria a les comarques de Castelló, Alfred Remolar; i el subdirector de Formació del Professorat, Carlos Sánchez. En el cas de l'UJI, seran el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; la vicerectora d'Estudis i Docència, Isabel García-Izquierdo; el vicerector d'Investigació i Transferència, Jesús Lancis, i el comissionat de la rectora per a l'Impuls Digital, Francesc Esteve.

El nou Centre d’Innovació Educativa i Tecnologies Digitals s’ubicarà en una parcel·la del Parc Científic i Tecnològic Espaitec de l’UJI. Aquesta zona disposa d’una àmplia zona d’aparcament, amb connexió directa amb la nova ronda de circumval·lació i es situa a la cruïlla de jardí central del Parc Científic.

Les bases per a la construcció d’aquest edifici que acollirà els equips d’investigació i formació es fonamenten en que estiga dissenyat seguint escrupolosament criteris de sostenibilitat mediambiental i eficiència energètica.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions