L'UJI i el Villarreal CF renoven la Càtedra Endavant Villarreal CF de l'Esport El club ha destinat més de 220.000 euros a beques per a esportistes de l'UJI en els últims nou anys

21/06/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I i la Fundació Villarreal CF han renovat el conveni de col·laboració de la Càtedra Endavant Villarreal CF de l'Esport incrementant l'aportació per als pròxims tres anys. Aquest projecte, que es va signar per primera vegada l'any 2015, té com a principals objectius el foment de la formació i la investigació en l'àmbit esportiu, i la promoció de la pràctica i la competició esportiva a través de beques per a l'estudiantat universitari.

En la signatura han estat presents la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; la vicerectora d'Estudis i Docència, Isabel García, i Carlos Hernando, director de la Càtedra. Per part de la Fundació i del club han estat presents el president, Fernando Roig; el director general d'Organització i Gestió del club; Federico Alcácer, i el responsable de Relacions Institucionals, Tino Traver.

En l'acte, a més de la renovació del conveni, s'ha anunciat la convocatòria 2021 del Programa de Beques de la Càtedra dirigida a universitaris esportistes. De fet, han estat presents en la signatura dos estudiants en representació del Programa d'Esportistes d'Elit de l'UJI: Alexis Sastre, estudiant del Grau en Criminologia i Seguretat, saltador d'altura i campió d'Espanya absolut en pista coberta; i Osarumen Odeh, estudiant del Grau de Publicitat i Relacions Públiques, que competeix en atletisme, i és una de les millors esportistes a escala nacional en llançament de martell, campiona autonòmica, i ha sigut internacional en categories inferiors.

Eva Alcón ha subratllat que la Càtedra «s'ha consolidat com un projecte formatiu i de promoció de la pràctica esportiva a l'UJI, amb centenars d'esportistes universitaris becats, i un espai d'impuls a la investigació vinculada a l'àmbit esportiu». Alcón també ha destacat «la importància de comptar amb un marc de col·laboració estable com el subscrit entre l'UJI i el Villarreal CF per a desplegar programes de suport a l'estudiantat universitari que combina els seus estudis amb l'esport».

Per part seua, Fernando Roig ha afirmat que «el Villarreal fa molts anys que col·labora amb la Universitat Jaume I a través del projecte Endavant. Estem tremendament satisfets d'ajudar els esportistes d'elit de la nostra província, que compaginen amb molt d'esforç la seua activitat professional amb els seus estudis. Amb els anys, el conveni cada vegada és més complet. A través de la Càtedra Endavant Villarreal CF estem cooperant en el foment de la formació i la investigació en el món de l'esport».

El primer conveni de col·laboració entre l'UJI i el Villarreal CF es va signar el desembre de 2012 per a la posada en marxa de la primera convocatòria de Beques Villarreal CF per a esportistes universitaris durant el curs 2012-2013. Des de l'any 2013 fins a l'any actual, el club ha destinat més de 220.000 euros en ajudes per a becar més de 300 esportistes matriculats en l'UJI. A més de la convocatòria de beques, entre les activitats habituals de la Càtedra destaca l'organització de cursos i congressos de l'àmbit esportiu; la realització de projectes d'investigació sobre l'activitat física i esportiva i la difusió dels seus resultats en publicacions científiques d'alt impacte, o la realització, de manera conjunta, d'altres activitats formatives i divulgatives.

El Villarreal CF, a través del projecte Endavant Formació, manté acords de col·laboració amb diferents centres d'educació universitària i secundària de la província de Castelló. Un dels convenis principals és amb la Universitat Jaume I, subscrit a la fi de 2012. La iniciativa del club, emmarcada dins del projecte de responsabilitat social corporativa del club groc, aposta per impulsar el creixement dels esportistes estudiants, així com la constant millora de la formació, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació tant en l'àmbit social com en l'esportiu.

Fotografies

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions