L’UJI i l’empresa Cuatroochenta creen la Càtedra d’Intel·ligència Artificial, Salut i Benestar

11/06/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, i el soci fundador de Cuatroochenta Sergio Aguado han signat un conveni per a la creació de la Càtedra Cuatroochenta d’Intel·ligència Artificial, Salut i Benestar de la Universitat Jaume I. La nova càtedra té com a objectius generals el foment de la docència, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en el sector de la tecnologia per a fomentar la salut de les persones.

L’acte ha comptat amb l’assistència dels vicerectors de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra, i Investigació i Transferència, Jesús Lancis, dels coordinadors de la càtedra, els professors Óscar Belmonte, del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics, i Antonio Caballer del Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia, així com el CBO (Chief Business Officer) de Cuatroochenta, Santiago Gimeno.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha destacat que «el desplegament de la intel·ligència artificial implica importants canvis i cal buscar la manera d’aprofitar-la perquè tinga un impacte positiu, en aquest cas en l’àmbit de la salut i el benestar». A més, ha subratllat que «des de l’UJI creiem que l’impuls a aquesta tecnologia s’ha de fer seguint, com a principi bàsic, el benestar de la societat en el seu conjunt i aquesta càtedra i la col·laboració amb Cuatroochenta comporten apostar per una intel·ligència artificial centrada en les persones».

El CIO i soci fundador de l’empresa, Sergio Aguado, ha explicat que «la principal motivació per a crear la càtedra ha sigut donar suport a la tasca investigadora del professor de l'UJI Óscar Belmonte, al qual tenim com a referent, i en especial la seua línia d'investigació que posa la tecnologia al servei del benestar de les persones majors». «Amb tres avis de més de noranta anys -ha explicat- em fa especial il·lusió que es puga avançar el benestar d’aquestes generacions» i ha afegit que «un altre motiu important és tornar a la universitat part del que ens ha oferit en termes de formació, qualitat de vida i captació de talent».

Per la seua banda, el soci director i CBO de l’empresa, Santiago Gimeno, ha comentat que «Cuatroochenta som una empresa que porta en el seu ADN l’aplicació de la tecnologia per a millorar la vida de les persones i aquest és un clar exemple de com participar juntament amb la universitat per a millorar la qualitat de vida de les persones majors a través de la tecnologia i retornar i aplicar a la societat el talent, el coneixement i l’experiència de la nostra companyia».

Imatges

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions