Els Desdejunis de Treball Europa 2027 presenten bones pràctiques europees

22/04/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els Desdejunis de Treball Europa 2027 de la FUE-UJI, a través de la seua Oficina de Projectes Europeus i Internacionals (EuroFUE-UJI), ha presentat als seus patrons casos de bones pràctiques en projectes europeus.

En aquesta sessió dels Desdejunis de Treball Europa 2027, cicle de trobades sobre finançament europeu que compta amb la col·laboració de Caixalmassora, han participat com a ponents Amparo Marco, alcaldessa de Castelló; Francisco J. Vea, director d'Innovació i Noves Tecnologies de Simetria Grupo; Luis Guaita, cap d’R+D+i del grup Victoria Ceramics Spain; i Enrique Sánchez, catedràtic d'Enginyeria Química de l'UJI i director de l'Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica (ITC-UJI), que han presentat diferents projectes europeus com a casos d'èxit.

Aquesta sessió, la setena del cicle Desdejunis de Treball Europa 2027, ha sigut inaugurada per Eva Alcón, rectora de la Universitat Jaume I (UJI) i presidenta de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa (FUE-UJI), qui ha subratllat que «Europa representa una oportunitat per al finançament d'actuacions, plans i programes, així com projectes científics que ens facen avançar cap a un model social i econòmic més sostenible, intel·ligent, social i cohesionador centrat en les persones». Per això, ha defensat la importància d'alinear les estratègies institucionals i empresarials amb aquest canvi de paradigma i mirar a la UE com a aliada «perquè la transformació europea comence a consolidar-se des de l'àmbit local».

Carlos Cabrera, president executiu de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa (FUE-UJI), ha intervingut després de la inauguració donant unes pinzellades sobre l'impacte del finançament europeu a la província de Castelló. «La participació en projectes europeus ha de ser un element indispensable en l'estratègia i actuació de tota organització amb vocació cap a la millora de la innovació, la competitivitat, la productivitat i la convergència territorial», ha indicat Cabrera.

Amparo Marco, alcaldessa de Castelló, ha presentat el projecte Transforma Castelló, finançat pel Programa Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). Segons ha explicat Marco, el projecte té com a objectiu «fer de Castelló una ciutat més accessible, més verda i més humana».

«PAV-DT se centra a millorar la conservació de les carreteres i dels paviments de les carreteres»: així ha presentat Francisco J. Vea, director d'Innovació i Noves Tecnologies de Simetria Grupo el Projecte PAV-DT, finançat en el marc del Programa Europeu Fast Tract to Innovation (FTI).

A més, s'han presentat dos casos de bones pràctiques finançades sota el programa marc d’R+D+i europeu Horitzó 2020. En aquest cas, Luis Guaita, cap d'R+D+i del grup Victoria Ceramics Spain, ha presentat el Projecte ICEBERG Circular Economy of Building Materials; mentre que Enrique Sánchez, catedràtic d'Enginyeria Química de l'UJI i director de l'Institut Universitari Tecnologia Ceràmica (IUTC-UJI) ha presentat el projecte REMEB del ITC-UJI.

A continuació, Gloria Serra, gerent de la FUE-UJI, ha moderat el torn de preguntes en el qual els patrons assistents han plantejat els seus dubtes als ponents sobre els diferents projectes  presentats en la sessió.

Ha clausurat la jornada, Eva Alcón, rectora de l'UJI i presidenta de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, qui ha donat especial importància a l'àmbit del finançament europeu en «la cerca de sinergies entre les universitats, els centres d'investigació i el sector empresarial».

La següent cita del cicle Desdejunis de Treball Europa 2027 serà el pròxim 19 de maig, amb el programa Iniciativa Urbana Europea.

Més informació: www.eurofue.com/desayunos-europa-2027

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions