UJI
  • UJI
  • Notícies
  • La Càtedra de Nova Transició Verda promou des de l’UJI la lluita contra el canvi climàtic amb uns premis de videojocs

La Càtedra de Nova Transició Verda promou des de l’UJI la lluita contra el canvi climàtic amb uns premis de videojocs

01/04/2021 | SCP

La Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda ha convocat a través de la Universitat Jaume I uns premis de Desenvolupament de Videojocs per a la Transició Ecològica dirigits a l'estudiantat de grau o màster de les cinc universitats públiques valencianes en el curs 2020-2021. La convocatòria de la Càtedra, que compta amb la col·laboració del Living Lab Planeta Debug de l’UJI, permet la participació individual o en grup i té com a objectiu fomentar la conscienciació i l’acció social en l’àmbit del canvi climàtic. Els premis estan dotats amb 500, 300 i 200 euros i es podran presentar candidatures a través de la seu electrònica de l’UJI abans del 30 d’abril de 2021.

L’objectiu principal de la Càtedra és desenvolupar activitats d’investigació, docència i difusió sobre estratègies i polítiques públiques en matèria de transició ecològica justa i lluita contra el canvi climàtic en el marc de l’hàbitat sostenible. Pel que fa a la convocatòria, el punt de partida és el convenciment que els videojocs tenen gran potencial com a eina que recrea un món col·laboratiu on l’èxit es beneficia del desenvolupament d’habilitats, creant de forma natural la necessitat d’aprendre per part del jugador, afavorint els canvis de comportament i la generació de consciència ciutadana davant els reptes de la transició verda. En aquest sentit, el concurs pretén promoure el desenvolupament de videojocs que tinguen com a objectiu fomentar el coneixement de les problemàtiques associades a la transició verda i la lluita contra el canvi climàtic en un marc de sostenibilitat, així com afavorir la sensibilització i canvis de comportament de la ciutadania en el marc de la construcció d’un hàbitat sostenible.

Impulsada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana, la Càtedra compta amb participació de les cinc universitats públiques valencianes.

Més informació:

· Tauler d’Anuncis Oficial de l’UJI

· DOGV

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions