L'UJI inaugura la Clínica Jurídica i Criminològica situada en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques

15/12/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha inaugurat la nova Clínica Jurídica i Criminològica situada en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques. A l'acte d'inauguració han assistit la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; el degà de la Facultat, José Luis Blasco, i el director de la Clínica, Antonio Fernández; acompanyats pel degà del Col·legi d'Advocats de Castelló, Manuel Mata; l'alcalde de Benlloc, Àngel Ribés, en qualitat de president del Pacte territorial pel desenvolupament local i ocupació Plana Alta Nord juntament amb representants de la Niuada, Ilewasi, la Fundació Diagrama i el Col·legi d'Advocats i el Col·legi de Graduats Socials, així com professors de la Facultat, entre altres.

La Clínica Jurídica i Criminològica de la Universitat Jaume I constitueix un espai d'aprenentatge en el qual l'estudiantat participant posa en pràctica els coneixements adquirits al llarg de la seua formació de grau i de postgrau, a través del desenvolupament d'una experiència en la qual actuen com a juristes i criminòlogues o criminòlegs professionals, estudiant i resolent casos pràctics reals plantejats per sol·licitants també reals, sota la tutoria i supervisió de professorat universitari i professionals de l'àmbit jurídic i criminològic. En el desenvolupament d'aquesta tasca s'actuarà sense ànim de lucre i sense envair les matèries en les quals es requerisca assistència de tals professionals, a fi d'evitar conductes que puguen ser considerades competència deslleial.

Durant la inauguració, la rectora ha destacat que «es tracta d'un espai facilitador de la formació teoricopràctica del nostre alumnat, un espai per a vincular aqueixa formació al compromís social».

La metodologia docent de la Clínica persegueix formar l'alumnat en les competències, habilitats i destreses pròpies de professionals del dret i la criminologia, enfrontant-los als dilemes ètics que poden donar-se en l'exercici de tals professions, així com als problemes de la realitat social, especialment dels col·lectius més desfavorits. Es pretén també aconseguir professionals més conscients amb determinats sectors de la realitat social, formant-los en el compromís social i la sensibilització davant les desigualtats, a fi que adquirisquen una major consciència cívica i exercisquen així la responsabilitat social que la Universitat Jaume I, com a institució pública docent que és, està cridada a complir. «Aquest és un projecte molt il·lusionant que permet a la FCJE prestar aqueix servei social i acostar-se a la societat castellonenca», ha remarcat el degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, José Luis Blasco.

Finalment, el director de la Clínica Jurídica i Criminològica, Antonio Fernández, ha recordat que es tracta d'un instrument d'aprenentatge-servei i ha manifestat que «estem davant un espai privilegiat en la Facultat perquè serà el lloc de treball dels estudiants per a poder contribuir a la societat de Castelló».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions