Onda Cero Castellón premia els grups de l'UJI GEOTEC, Anàlisi de Formes i Intel•ligència Artificial i GIANT i les empreses d'Espaitec SemanticBots i NOB166

24/07/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La dinovena edició dels premis Onda Cero Castellón ha guardonat els grups d'investigació de la Universitat Jaume I GEOTEC, Anàlisi de Formes i Intel·ligència Artificial i GIANT, i les empreses SemanticBots i NOB166 del Parc Científic i Tecnològic de l'UJI, Espaitec. Amb aquests premis, Onda Cero Castellón mostra el seu reconeixement a les personalitats i iniciatives més destacades de la societat castellonenca durant la present temporada.

Els grups GEOTEC, Anàlisi de Formes i Intel·ligència Artificial i GIANT han sigut premiats en la categoria de «Ciència i Investigació» per la seua col·laboració en el projecte «Ciències de dades contra la COVID-19» (CD4COVID), un treball col·laboratiu comissionat per la Generalitat Valenciana que s'ha desenvolupat de manera voluntària i altruista des del començament de la crisi causada per la pandèmia. La investigació aglutina la participació de la societat civil (a través d'una enquesta ciutadana), experts i expertes de l'entorn academicoinvestigador i l'administració pública, amb l'objectiu d'aportar informació perquè els responsables de la gestió pública de la crisi puguen prendre decisions informades i basades en evidències científiques obtingudes de l'anàlisi de dades.

L'empresa d'Espaitec SemanticBots ha rebut el premi en la categoria d'«Internet i Noves Tecnologies» per la creació de SayOBO, un bot conversacional inclusiu i accessible dissenyat per a millorar l'accessibilitat digital i l'autogestió en línia a persones amb discapacitat visual. SayOBO pot integrar-se fàcilment en qualsevol pàgina web, app o altres canals digitals de les empreses i organitzacions per a comunicar-se amb els seus clients o usuaris. El bot té capacitat per a contestar en diferents idiomes, tant per veu com per xat, i s'adapta a les necessitats de cada persona a mesura que s'utilitza per a fer-lo més útil a l'hora d'oferir informació o gestionar tasques des de canals digitals. A més, SemanticBots ha oferit tota la informació sobre el coronavirus a través d'aquest bot conversacional, la qual cosa ha permés a les persones amb discapacitat visual i d'avançada edat poder consultar informació digital sobre la COVID-19 en múltiples plataformes.

Finalment, la companyia NOB166 d'Espaitec ha sigut premiada en la categoria d'«Economia i Empresa» pel desenvolupament d'un protector antimicrobià dissenyat per a protegir i mantenir el tèxtil lliure de microorganismes, bacteris, fongs i virus. La innovació compta amb una patent que verifica la seua capacitat per a generar una armadura de protecció a la roba enfront de tota mena de bacteris i virus durant un mínim de 7 dies, inclòs el coronavirus. La seua eficàcia ha sigut testada tant en processos de rentada en fred, aplicant-lo directament sobre els teixits en l'últim aclarit, com en calent, sense necessitat de rentades a altes temperatures per a esterilitzar el teixit.

El lliurament de premis s'ha celebrat el 17 de juliol a l'Estadi Castàlia en un acte tancat al públic al qual han assistit els premiats, els patrocinadors i les principals autoritats de la província de Castelló.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions