L’UJI realitzarà l’enquesta que avaluarà els efectes de les polítiques europees als territoris rurals de Castelló

24/07/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  enquesta-territoris-rurals _S9B3602

    D’esquerra a dreta: Emma Gòmez Nicolau, Vicent Querol, Domingo García Marzà, Domingo Giner Beltran, Xavier Ginés. Autor: Damián Llorens.

L’UJI realitzarà l’enquesta de percepció de benestar i sentiment de pertinença que els Grups d’Acció Local LEADER de la província han encomanat per a millorar les seues estratègies de desenvolupament rural. L’acte de signatura del contracte entre el director del Departament de Filosofia i Sociologia, Domingo García Marzà, i el president del GAL Maestrat-Plana Alta i de la Federació per al Desenvolupament Rural de Castelló (FEDETCAS), Domingo Giner Beltran, va tindre lloc el dimecres 22 de juliol de 2020 amb l’assistència també de l’equip que s’encarregarà de la recerca, el grup de recerca DESiRES.

Els cinc Grups d’Acció Local LEADER de les comarques de Castelló han encomanat al grup de recerca DESiRES, adscrit al Departament de Filosofia i Sociologia de l’UJI, la realització d’una enquesta per avaluar la percepció de benestar i el sentiment de pertinença al territori dels habitants de la ruralitat castellonenca. El treball està encapçalat pel professor Xavier Ginés que forma equip amb l’investigador Vicent Querol i la professora Emma Gómez.

L’enquesta domiciliària es realitzarà a una mostra de 650 persones distribuïda per tots els pobles rurals de Castelló amb dos enquestadors que ja dilluns vinent començaran el seu treball de camp. El qüestionari compta amb un total de 25 preguntes amb les quals es mesuraran aspectes com el sentiment de benestar, la mobilitat, la qualitat de vida, el coneixement dels Grups d’Acció Local de cada regió i molts altres aspectes. Les dades seran analitzades després del període de treball de camp que s’estima que acabe el pròxim 15 d’agost. 

Aquesta primera enquesta vindrà seguida per altres que es faran cada any de forma que es puga mesurar l’evolució dels diferents indicadors utilitzats, la qual cosa servirà per afinar les estratègies de desenvolupament dels mateixos Grups d’Acció Local i també dels ajuntaments associats als grups.

L’encàrrec de l’enquesta reforça la col·laboració entre la Universitat Jaume I i el territori rural, que té en els GAL (Grups d’Acció Local LEADER) uns representants excepcionals conformats pels ajuntaments i sector empresarial i associatiu, que abasten tot el territori rural. Són un total de 113 municipis castellonencs els que rebran la visita d’un enquestador els pròxims dies i que ajudaran a comprendre millor les dinàmiques rurals per a procurar la millora de les mesures a favor del seu desenvolupament.


 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions