La Universitat Jaume I commemora el Dia Europeu de la Salut Sexual

13/02/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I commemora el Dia Europeu de la Salut Sexual amb diferents accions de sensibilització i formació durant el mes de febrer que busquen millorar la qualitat de vida sexual de la comunitat universitària.

Les activitats, impulsades des del Programa d'Atenció a la Diversitat Afectivosexual de la Universitat Jaume I, Salusex i UJI Hàbitat Saludable, tenen com a objectiu que la comunitat universitària reflexione sobre els seus estils de vida, en concret, quant a la seua sexualitat, un àmbit que, malgrat la seua importància, ha sigut desatès durant molt de temps o que, en tot cas, s'ha treballat des de la seua dimensió reproductiva.

En concret, durant el mes de febrer s'han programat dos cursos dirigits a l'estudiantat «Acostament a la diversitat afectivosexual» i «Teories Queer: desmuntant el gènere» amb els quals es busca aprofundir en l'anàlisi de la temàtica, així com sensibilitzar i corresponsabilitzar a l'estudiantat en la prevenció de la discriminació. A més, el programa «A propòsit de la salut» de Vox UJI Ràdio, dedicarà un programa monogràfic a la promoció de la salut sexual.

En aquest marc, també s'ha instal·lat una taula informativa en el vestíbul de la Facultat de Ciències de la Salut amb l'objectiu de difondre pautes per a promocionar el benestar sexual i previndre tant riscos físics com psicològics, aspectes que, de manera més continuada, s'atenen tant pel Programa d'Atenció a la Diversitat Afectivosexual de l'UJI, com pel grup Salusex.

En línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, així com l'Estratègia Nacional de Salut Sexual i Reproductiva del Sistema Nacional de Salut, des de les activitats desenvolupades en l'UJI es proposa abordar la sexualitat des d'un enfocament de drets que, més enllà de procurar l'absència de malaltia, promoga un context en el qual les persones puguen expressar i cuidar lliurement la seua sexualitat.

Per aquest motiu, en les diferents accions es reflexiona sobre aquells elements que poden afavorir una major qualitat de vida sexual tenint en compte la diversitat afectivosexual, així com previndre certs riscos com les Infeccions de Transmissió Sexual que, en alguns casos, mantenen la seua tendència creixent a nivell estatal o les disfuncions sexuals que, en moltes ocasions, no reben l'atenció adequada.

Vídeo del Dia Europeu de la Salut Sexual

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions