La professora de l’UJI Ana Vernia destaca el potencial de la pràctica musical activa per a la prevenció de la demència

30/01/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La professora de la Universitat Jaume I, Ana M. Vernia, junt al neuropsicòleg Iban Tripiana, van abordar el tema de les demències i la música en la conferència «Música i Neurociència» que es va celebrar en les noves dependències municipals de l’Ajuntament de L’Alcora.

Vernia va posar en relleu el potencial de la pràctica activa de la música com a medicina efectiva per a la prevenció de les demències i per a millorar la qualitat de vida de les persones. Per la seua part, Tripiana va explicar què s’entén per demències, els comportaments i els avanços científics que s’estan produint en l’actualitat, així com les característiques que presenten i les accions que cal prendre.

Tant Vernia com Tripiana van coincidir en què teràpies com la pràctica musical activa poden ser la millor medicina que hui en dia es té a l’abast. «Vivim més anys però no millor», va assenyalar Vernia, qui, com Tripiana, va manifestar la necessitat que Sanitat contemple la música activa en la prescripció mèdica. Finalment, Vernia va parlar del projecte «Músicas para la vida», projecte que du a terme amb el suport de l’Ajuntament de L’Alcora i l’associació de jubilats i pensionistes de l’Alcalatén. Aquest projecte mostra una clara millora dels participants en la seua qualitat de vida,  una iniciativa que ha anat creixent i ja s’ha convertit en un referent de treball des de la música, no sols com a entreteniment sinó també com a benestar social i de salut.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions