UJI
  • UJI
  • Notícies
  • L’UJI lliura un total de 66 premis de les Olimpíades Acadèmiques 2019

L’UJI lliura un total de 66 premis de les Olimpíades Acadèmiques 2019

La rectora, Eva Alcón, ha animat els participants a continuar la seua formació futura a la Universitat Jaume I

29/05/2019 | SCP

La Universitat Jaume I ha celebrat l’acte de lliurament dels premis de les Olimpíades Acadèmiques 2019. La competició està basada en el desenvolupament de dotze disciplines: Química, Física, Matemàtiques, Biologia, Agroalimentària, Economia, Dret, Humanitats, Història i Patrimoni, Valencià, Publicitat i Filosofia (aquesta última s’ha inclòs com a novetat enguany). En aquesta edició, l’UJI ha lliurat un total de 66 premis.

A l’acte de lliurament han acudit la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; el president del Consell Social de la Universitat, Sebastián Pla; el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis; l’apoderada comercial del Banc Sabadell, Nuria Moliner; el gerent de la Fundació Dávalos-Fletcher, José Vicente Ramón Moreno, i el responsable de selecció de l’empresa Torrecid, Javier Gasch.

La rectora, Eva Alcón, ha volgut agrair i felicitar a tots els membres educatius implicats en l’organització de les Olimpíades i, especialment, a totes les professores i professors que s’han involucrat, tant de la Universitat Jaume I com dels diversos centres de secundària que hi han participat, així com a les empreses i institucions que han col·laborat. També ha destacat el talent que han demostrat els participants, però, a més, «la voluntat i la força per superar els obstacles que us presenta i us presentarà la vida».

D’altra banda, Alcón ha fet un repàs dels programes d’investigació que potencien aquest talent al centre universitari. Així, ha animat els estudiants olímpics a continuar la seua formació futura en l’àmbit universitari, però més concretament en la Universitat Jaume I. «Pense que teniu molts reptes de futur. Vivim en una societat en constant canvi i evolució, amb necessitats noves que demanaran nous perfils professionals per a donar resposta a aquests canvis», ha asseverat. I ha afegit: «Enfront dels reptes, la resposta és la generació de coneixement i innovació a través de la recerca. Per això, a la Universitat necessitem persones com vosaltres».

També s’han atorgat unes plaques, en reconeixement per la seua dedicació en la preparació de l’estudiantat olímpic, al professorat i centres que han classificat estudiants en primer lloc. Aquests són: IES Ramón Cid, IES Broch i Llop, IES Penyagolosa, IES Francesc Ribalta, col·legi Nuestra Señora de la Consolación, IES Francesc Tàrrega, IES Politècnic i IES Llombai.

Les olimpíades compten amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell, la Fundació Dávalos-Fletcher, l’empresa Torrecid, el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles de Castelló i València, el Col·legi d’Economistes de Castelló, el grup cooperatiu Intercoop, l’Ajuntament de Castelló, Grupo Damel, entre d’altres.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions