L’UJI celebra el Dia del Llibre i el 20è aniversari de la inauguració de l’edifici de la Biblioteca En l’acte s’ha presentat una app per a consultar la disponibilitat de materials i cabines i geolocalitzar-los a l’edifici

25/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Biblioteca de la Universitat Jaume I ha celebrat un any més el Dia del Llibre amb la presentació de les novetats bibliogràfiques sol·licitades pels membres de la comunitat universitària al vestíbul de l’edifici, que enguany celebra el 20è aniversari de la seua inauguració.

En l’acte, la rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha felicitat les persones i serveis implicats per tot el treball fet a la Biblioteca durant aquests 20 anys, del qual «podem estar ben satisfets i orgullosos». En aquesta línia, el director de la Biblioteca, Vicent Falomir, ha posat en relleu els bons resultats aconseguits quant a l’afluència de persones que la utilitzen diàriament com pels serveis que s’ofereixen. En aquest sentit, Alcón ha destacat algunes dades de la Biblioteca, com ara el prop d’un milió d’entrades, 125.000 préstecs, 500 consultes de propietat intel·lectual i un fons bibliogràfics de 700.000 llibres en paper i 130.000 electrònics, a més de revistes electròniques.

Pel que fa a les novetats bibliogràfiques, la rectora ha assenyalat que gràcies a la iniciativa de preguntar a la comunitat universitat els materials que vol tenir a la Biblioteca ja s’han adquirit més de 7.000 documents. «Aquesta és una bona manera d’incentivar la cultura i la lectura», ha apuntat Alcón. A més, ha subratllat que el 16% de les novel·les que s’han adquirit estan escrites en valencià i 16 obres són d’autors de Castelló.

Enguany s’han adquirit un total de 192 obres, de les quals 161 són novel·les. També s’han adquirit 10 guies de viatge, 2 còmics, 4 llibres de poesia i 15 pel·lícules en DVD. Actualment, la biblioteca disposa d’un ampli fons de material per al temps lliure, fruit de les adquisicions realitzades al llarg d’aquests 20 anys de celebració, i que compta amb 7.751 títols, 5.684 títols de novel·la, assaig, poesia i teatre; 833 guies; 1.061 pel·lícules en DVD i 173 còmics.

A continuació, s’ha fet una lectura pública d’obres d’Antonio Machado, en el 80 aniversari de la seua mort, i Joan Brossa, pel centenari del seu naixement. La lectura ha sigut a càrrec de tots els antics rectors de l’UJI, Celestino Suárez, Fernando Romero, Francisco Toledo i Vicent Climent; Carme Pinyana, del Servei de Comunicació i Publicacions; Laura Alcaide, del Consell de l’Estudiantat, Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals; Jesús Lancis, vicerector d’Investigació i Transferència, i la rectora de l’UJI.

Com a novetat, també s’ha presentat una app de la Biblioteca, ja disponible per a sistemes Android i iOS i a través de web, desenvolupada pel grup d’investigació GEOTEC i l’empresa Ubik Geospatial Solutions, amb la qual es pot consultar la disponibilitat dels materials del catàleg i les cabines d’estudi i la seua ubicació concreta a la Biblioteca. A més, l’app també indica la ruta per a arribar al material o cabina.  

Per a concloure els actes, l’escriptor Jordi Cabré ha presentat el seu llibre Digues un desig amb el qual ha rebut el premi Sant Jordi 2018, una obra que defineix com una història de suspens psicològic sobre les mentides i els enganys d’un escriptor.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions