L’escriptor i honoris causa de l’UJI Manuel Vicent, premiat pel Club Internacional de Premsa per la defensa dels valors humans

12/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Manuel Vicent premi-manuel-vicent ManuelVicent

    Foto: Àlex Pérez

El periodista i escriptor Manuel Vicent, doctor honoris causa de la Universitat Jaume I, ha sigut distingit amb el premi que concedeix el Club Internacional de Premsa (CIP) a un autor que destaque per la defensa dels valors humans. El jurat ha subratllat «la qualitat de la fina escriptura de Manuel Vicent al servei d’una anàlisi profunda de la realitat, mantenint any rere any viu i renovat el seu peculiar estil, oferint una profunda mirada a la vida i la història en els seus articles periodístics setmanals».

Juntament amb Vicent, el CIP ha distingit Sandrine Morel, del diario Le Monde, com a millor corresponsal estranger a Espanya; Mavi Doñate, corresponsal de TVE a la Xina, com a millor periodista espanyol a l’exterior; la periodista Ana Rosa Quintana, per tota la seua trajectòria professional, i la Fundació Ramón Areces, en l’apartat d’institució o empresa que haja afavorit la comunicació.

Vicent va nàixer a la Vilavella l’any 1936. Titulat en Dret per la Universitat de València i en Periodisme per l’Escola Oficial de Periodisme de Madrid, és autor de nombroses novel·les, obres de teatre, biografies, llibres de viatges i de gastronomia. Gran part de la seua obra té la premsa com a suport, on ha publicat nombrosos articles que han estat recopilats com a llibres. Els seus relats també han arribat al cinema, amb adaptacions com ara Tranvía a la Malvarrosa o Son de mar.

Publicacions de la Universitat Jaume I compta en la seua col·lecció «Biblioteca de les Aules» amb l’obra de Manuel Vicent i el seu germà, el fotògraf Joan Antoni Vicent, La Plana: paisatges  de la memòria, coeditada amb la Diputació de Castelló. A més, està previst que l’editorial universitària publique una nova versió del llibre Contra paradís.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions