El projecte Patrimoni PEU-UJI presenta la monografia «Persones, llocs, històries. Què penses i sents que és el patrimoni cultural?»

27/03/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària (PEU-UJI) ha publicat una nova monografia al voltant del projecte «Persones, llocs, històries», que se suma als ja 10 números publicats de la seua revista anual Memòria Viva.

«Persones, llocs, històries» és el projecte que Patrimoni PEU-UJI ha coordinat en el marc de la Xarxa de la Convenció de Faro de Consell d'Europa i de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural durant el 2018, un projecte que dóna peu a la publicació que ara es presenta.

La monografia recull «la reflexió col·laborativa del concepte de patrimoni cultural» a partir de les aportacions personals, «opinions, experiències, exemples i patrimonis a fi de reflectir, a manera d'intuïció col·lectiva, una visió més àmplia i polièdrica del concepte de patrimoni cultural», segons explica el coordinador del projecte, Ángel Portolés.

Portolés també ha justificat el motiu pel qual «Persones, llocs, històries. Què penses i sents que és el patrimoni cultural?»  no inclou una conclusió final, i és que té la intenció de què «cadascú, a partir de la seua lectura pausada, puga construir la seua resposta a la pregunta "Què penses i sents que és el patrimoni cultural?"».

La publicació suposa un punt de partida per al projecte, obert a noves idees i reflexions, aportacions que poden fer-se al correu electrònic patrimoni-peu@uji.es o a les xarxes socials amb l'etiqueta #peopleplacesstories.

La monografia del projecte «Persones, llocs, històries» i també les publicacions anuals de «Memòria Viva» es poden consultar ací

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions