La Banda UJI participa amb La Valenciana en un concert a dues bandes a Barcelona

06/03/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’Associació Cultural Banda UJI ha participat aquest cap de setmana en el «Concert a dues Bandes» celebrat al Teatre Sants de Barcelona juntament amb la Societat Musical del País Valencià a Barcelona (La Valenciana). Aquesta actuació, emmarcada en l’intercanvi entre ambdues bandes, va ser l’acte central d’un cap de setmana de convivència que es completarà el pròxim 2020 amb la visita de la formació catalana a Castelló.

Un total de 80 músics de pràcticament tots els racons de la Comunitat Valenciana van ser els protagonistes d'aquesta trobada, els quals van fer gaudir el públic assistent amb un repertori variat marcat pels sons valencians. La Banda de la Universitat, sota la direcció de Leví Rull, va ser l'encarregada d’obrir el concert amb el pasdoble Diaz Naya del compositor Francisco Signes, seguint amb altres peces com la marxa mora Xubuch de José Rafael Pascual Vilaplana. Seguidament, La Valenciana va oferir una segona part on va poder mostrar tot el potencial de l’agrupació.

Aquest projecte institucional avalat per la Generalitat Valenciana, la Universitat Jaume I, Diputació i l’Ajuntament de Castelló de la Plana, pretén difondre la cultura musical valenciana i la importància de les bandes de música tant en el nostre territori com fora de les seues fronteres, unint dues associacions nascudes amb una mateixa finalitat: donar un punt de trobada musical i bandístic a músics que per motius de treball o estudi han hagut de distanciar-se de les seues agrupacions originàries.

La Valenciana, amfitriona en aquesta ocasió, va acollir a la banda universitària a la Casa València de Barcelona, tota una institució en la capital catalana. Allí els músics es van poder conèixer i compartir experiències en aquest cap de setmana de germanor. Serà en 2020 quan la banda La Valenciana completarà l’intercanvi amb la seua visita a Castelló.

Foto: Músics de la Banda UJI davant de la Casa València de Barcelona

Autor: JOAN MILIÁN

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions