La Generalitat subscriu el protocol que garanteix la finalització de la Facultat de Ciències de la Salut

18/02/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, han subscrit avui, en presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, un protocol que garanteix, per part de la Generalitat Valenciana, el finançament necessari per a concloure les obres de la Facultat de Ciències de la Salut, estimat en 16 milions d'euros.

La construcció de la FCS s'ha dividit en dos blocs. El primer bloc, amb un pressupost de licitació de 3.143.803€, està ja en fase de licitació i està previst que comence a construir-se en juny de 2019. La planificació del segon bloc, començarà a l'abril de 2020 i les obres finalitzaran en juny de 2021. D'aquesta forma, es podria posar en funcionament l'edifici en el curs 2021/2022.

Alcón ha agraït el suport del president Puig i del conseller Marzà, pel seu «compromís amb Castelló i amb la seua universitat pública». La rectora també ha tingut paraules d'agraïment per al vicerector de Planificació, Modesto Fabra; el de Campus, Rafa Mayo; el gerent, Andrés Marzal, i l'Oficina Tècnica d'Obres i Projectes.

En la seua intervenció, la rectora ha repassat la trajectòria de la Facultat de Ciències de la Salut que, malgrat la mancança de professorat i mitjans, «ha tret ja a la llum dues promocions de metges, quatre d'infermers i quatre de psicòlegs; compta amb 1.505 estudiants de grau (13% de tota la universitat) i 250 de màster (en els 6 màsters que imparteix (16,5% de l'UJI)». En aquest sentit, la rectora ha agraït el treball desenvolupat per tot el personal de la FCS i també pels professionals dels centres sanitaris que col·laboren la formació pràctica de l'estudiantat de Salut. 

El conseller Marzà ha destacat que amb aquest protocol es pot fer realitat allò que la Universitat i la societat de Castelló venen reivindicant des de fa anys. Per la seua part, el president Puig ha assenyalat que l'UJI és «una història d'èxit i una universitat fonamental per a entendre el que és el sistema universitari valencià, que és un dels millors d'Espanya».

Puig ha posat a la l'UJI com a exemple d'allò que representa el que ha estat l'autogovern dels valencians i s'ha compromès, si torna a governar, a millorar el sistema de finançament de les universitat una volta «comptem amb un nou sistema de finançament de les comunitats autònomes que acabe amb l'infrafinançament que patim».

El president de la Generalitat Valenciana ha assegurat que 1 de cada 3 estudiants valencians compta amb una beca i que s'ha duplicat la inversió en recerca, ja que «les universitat són claus en el nou model econòmic que volem desenvolupar».

Imatges

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions