Eva Alcón assumeix la presidència de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes El sistema de finançament pluriennal i el conveni col·lectiu, les prioritats de la CRUPV per a 2019

06/02/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  presidencia-crupv Traspas_Presidencia_CRUPV_DLL72_in

    FOTO: Damián LLorens

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha assumit la presidència de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV) en un acte celebrat al campus del Riu Sec en el qual el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, ha cedit el testimoni després de finalitzar el seu any de mandat en aquest càrrec rotatiu. A l’acte han assistit la resta de rectors de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. 

En la seua primera intervenció com a presidenta de la CRUPV, Eva Alcón ha donat a conèixer el full de ruta a seguir durant enguany i entre les prioritats ha destacat la necessitat de definir un nou sistema de finançament pluriennal per a les universitats. «És un tema vital en què les universitats valencianes hem de continuar treballant i solucionar al més aviat possible. En 1994 vam ser una de les primeres comunitats a tenir-lo i ara, sorprenentment, som una de les poques que no el tenen», ha assenyalat Alcón. «El nou pla de finançament és, a més, necessari per dos motius. En primer lloc, perquè és la forma d’assignar recursos de manera adequada a les universitats públiques valencianes i, en segon lloc, perquè és l’única manera de planificar el sistema universitari valencià», ha afegit. 

El conveni col·lectiu és un altre dels assumptes prioritaris que, segons la rectora de l’UJI, «cal resoldre amb urgència, atès que és el marc per a millorar les condicions laborals dels treballadors de les universitats». La inversió en investigació amb un programa de caràcter pluriennal, la revisió de la política de beques perquè cap estudiant puga quedar fora de la universitat per motius econòmics i la internacionalització del sistema universitari públic valencià són altres dels objectius en els quals treballarà la CRUPV al llarg de 2019. 

Per la seua part, Francisco Mora, president eixint, ha agraït a les cinc universitats públiques valencianes la col·laboració i el magnífic grau d’enteniment per abordar els problemes que afecten el sistema universitari públic valencià durant l’últim any i ha recordat els avanços reeixits, com la baixada de les taxes universitàries, la carrera professional del personal d’administració i serveis o, en l’àmbit de la investigació, el programa de captació de talent. 
 

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions