L’UJI i la Diputació de Castelló promouen les possibilitats d’ocupació de les institucions europees

11/02/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  jornada-ocupacio-ue Jornades_europees_DLL054_in

    FOTO: Damián LLorens

El Centre d’Informació Europe Direct Castelló de la Diputació de Castelló i l’Oficina d’Inserció Professional i Estades en Pràctiques de la Universitat Jaume I han celebrat una jornada per tal d’informar la comunitat universitària sobre les oportunitats d’ocupació en les institucions europees. La inauguració de la jornada ha sigut a càrrec de la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i Vicent Sales, vicepresident de la Diputació de Castelló.

La rectora ha destacat la vocació europeista de la Universitat i el compromís de la institució amb l’ocupabilitat de l’estudiantat i els egressats i egressades. En aquest sentit, ha fet referència a la participació activa de l’UJI en diferents programes internacionals, així com la posada en marxa de programes propis, com ara el nou programa de beques per a pràctiques a l’estranger UJI World. «Des de l’UJI, volem facilitar la internacionalització de l’estudiantat a través d’aquests programes. Us anime perquè sigueu ciutadans i ciutadanes glocals, que tingueu ambició per integrar-vos professionalment i personalment en un món cada vegada més global però mantenint la vostra identitat, conservant la vostra llengua i cultura», ha assenyalat. Per la seua part, Vicent Sales ha explicat que la vocació europeista ha estat molt present, ja des del segle XIX, a la província de Castelló, i ha destacat les nombroses oportunitats que ofereix Europa per a tots i totes.

A continuació, César Pla, cap del servei de la Conselleria d’Administracions Públiques i membre de la Unitat de Suport per a la presència d’espanyols en institucions de la Unió Europea, ha explicat en què consisteixen els processos de selecció en les institucions europees. Així, ha assenyalat que s’ha detectat una baixada en l’interès per part d’altres països en accedir a aquests llocs de treball, la qual cosa és una bona oportunitat per a les persones espanyoles que estiguen interessades a superar les proves d’accés. Així mateix, ha posat en relleu que es valoren molt les competències personals i que no hi ha un temari, a més de l’oportunitat que suposa treballar en un entorn multicultural, per a l’aprenentatge d’idiomes, la bona remuneració econòmica i les possibilitats de mobilitat horitzontal i ascens una vegada has aconseguit accedir-hi.

D’altra banda, l’administrador en Direcció General  de Competència de la Comissió Europea, Álvaro García, ha abordat cadascuna de les proves amb detall i ha explicat la seua experiència personal. En la jornada també s’han abordat les pràctiques en les institucions comunitàries, de la mà d’Irene Monsonís, presidenta de l’Associació de becaris i exbecaris espanyols en les institucions de la UE, i Raquel Rosel, exbecària de la Comissió Europea. Finalment, s’han explicat els recursos europeus que es poden trobar a la província de Castelló, a càrrec de Maribel Beas, responsable de l’Oficina d’Inserció Professional i Estades en Pràctiques de l’UJI; Almudena Sales, responsable EURES Castelló, i Elvira Aleixandre, responsable del Centre de Documentació Europea de l’UJI.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions