La rectora de l’UJI promou la xarxa de clubs internacionals del programa AlumniSAUJI en el seu viatge a Mèxic

17/12/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha aprofitat la seua participació en el Congrés Internacional d’Innovació Educativa (CIIE) del Tecnològic de Monterrey per a reunir-se amb antics estudiants de la Jaume I que resideixen a Mèxic. Alcón, que ha estat acompanyada per la vicerectora adjunta de Mobilitat Acadèmica i Pràctiques Internacionals, Eva Camacho, ha traslladat als alumni la proposta d’impulsar a Mèxic un club internacional d’AlumniSAUJI, el programa a través del qual l’UJI manté els seus lligams amb antic alumnat o extreballadors i extreballadores així com persones amb altres tipus de vinculacions.

Alcón ha explicat que la Universitat Jaume I, a través del Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, «vol promoure la xarxa internacional de clubs d’alumni dins de l’estratègia de promoció de l’oferta acadèmica i captació d’alumnat pera als estudis oficials. Sabem que el grau de satisfacció de l’alumnat que estudia a la nostra Universitat és molt elevat i la figura de l’alumni es converteix en un dels principals prescriptors en el procés de presa de decisió d’estudis i de universitat on cursar-los».

La rectora s’ha reunit en l’Arena Borregos del TEC de Monterrey i ha aprofitat la trobada per a traslladar-los el suport de la Universitat Jaume I per a mantenir els vincles i que «puguen sentir-se els millors ambaixadors de l’UJI a Mèxic».  Aquesta xarxa de clubs internacionals se suma al programa d’Ambaixadors Internacionals per tal de potenciar la projecció internacional de la Universitat Jaume I i la captació d’alumnat estranger, tant en estudis de grau com de màster i doctorat.

L’estratègia d’internacionalització a través dels clubs internacionals AlumniSAUJI i els ambaixadors té un doble objectiu: d’una banda, reforçar la presència de l’UJI en diferents països i, d’altra, enfortir el vincle amb l’antic alumnat, que així pot seguir sentint-se útil a la seua universitat. Per tant, són programes que promocionen els estudis, però també la generació i consolidació de valors.

D’aquesta manera, es potencia el sentiment de pertinença i fidelització cap a l’UJI i es reforça el paper de prescriptor de l’antic alumnat. L’activació d’aquesta xarxa de clubs internacionals AlumniSAUJI, juntament amb el programa ambaixadors, possibilitaria la creació d’una comunitat UJI per a consolidar el posicionament internacional de la Universitat.  

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions