La professora de l’UJI Ana Vernia presidirà la Societat per a l’Educació Musical de l’Estat Espanyol

19/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Ana Mercedes Vernia, professora de Didàctica de l'Expressió Musical de la Universitat Jaume I, ocuparà el càrrec de presidenta de la Societat per a l'Educació Musical de l'Estat Espanyol (SEM-EE), després que es triara la nova junta el passat 15 de novembre en el marc del VI Congrés Nacional i IV Internacional de Conservatoris Superiors de Música.

El nou equip estarà format per Diego Caldero (UNIR), Esther Sánchez (CEP de Màlaga), Sebastián Gil (CSM de Canàries), Mª Fernanda Viñas (UB), Mikel Mate (Escola de música i dansa de Donostia), Silvana Longueira (USC) i Juan García (AlterMusici).

Vernia va destacar la varietat de perfils de l'equip, així com les seues diferents vinculacions en el camp de l'educació i formació musical. A més, va subratllar el paper clau de les universitats, els conservatoris i centres superiors per a l'educació i formació, i la necessitat que estiguen en connexió directa amb l'educació infantil, primària, secundària i les escoles de música.

Així mateix, va posar en relleu l'alt nivell de l'alumnat espanyol en formació i educació musical, encara que va reivindicar un major reconeixement tant per a l'estudiantat com per al professorat, així com una major flexibilitat per a investigar i rebre formació de qualitat.

Vernia va acabar l'assemblea extraordinària de la SEM-EE, agraint la labor de tots els membres que formen part de la Societat (socis i sòcies individuals, universitats, conservatoris professionals i superiors, escoles de música, centres superiors de música i dansa, bandes de música, confederacions, federacions i associacions) en tot el territori espanyol. «Sens dubte suposa un gran compromís i responsabilitat que, en aquest període que s'obri, plantejarà noves accions i esdeveniments per a aconseguir una educació de qualitat, una educació i formació musical digna, amb la valoració i posicionament que es mereix», va assenyalar.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions